Autor Subiect: Vitara 1.4 boosterjet vs 1.6 vvt  (Citit de 11135 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Marco79ro

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 20
  • Gen: Bărbat
    • Oradea
Vitara 1.4 boosterjet vs 1.6 vvt
« : 29.Apr.2020, 09:49:38 p.m. »
As deschide acest tipic cu intenția de a afla pareri legate de cele doua motorizari.  In ceea ce priveste datele tehnice cunosc diferențele dintre ele. M-ar interesa păreri  legate de fiabilitate, consum, comportament in depășiri  sau la viteze de autostrada.
  • Duster 1.5 dci

Online ntire2000

Re: Vitara 1.4 boosterjet vs 1.6 vvt
« Răspuns #1 : 29.Apr.2020, 09:56:26 p.m. »
Ai dat un search înainte?
Ca sunt dezbatute diferentele printr-un topic dedicat.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Marco79ro

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 20
  • Gen: Bărbat
    • Oradea
« Răspuns #2 : 29.Apr.2020, 10:00:30 p.m. »
Îmi cer scuze. Asa stiam si eu ca am mai citit despre asta, dar nu am mai gasit. Daca ma puteți  ajuta cu linkul  v-as  fi recunoscător.
  • Duster 1.5 dci

Online ntire2000

« Răspuns #3 : 29.Apr.2020, 10:01:09 p.m. »
https://suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=7107.0

Despre vechiul motor de 1.6 care e aspirat cred ca nu mai e nevoie de clarificari.
Are aceleasi caracteristici ca orice motor VVT aspirat.

https://en.wikipedia.org/wiki/Suzuki_M_engine

Diferentele între ele sunt dezbatute prin câteva topicuri, unii le lauda, altii - care au avut probleme le reclama.
Vitara si S-Cross care sunt echipate cu motoarele astea de 1.4 boosterjet si 1.6 VVT au cam aceleasi caracteristici - generatiile difera doar prin motorizare si ceva facelifturi minore.

Eu personal când am achizitionat masina mi-as fi dorit mai degraba un 1.6 aspirat decât 1.4 boosterjet pe care îl am acum.
Asta e înca în faza de pionierat - se mai descopera diverse probleme (de ex. pompa de înalte care are niste tacheti cu probleme), celalalt era bine "batatorit" - se rezolvasera pe parcurs toate problemele aparute.
« Ultima Modificare: 29.Apr.2020, 10:16:23 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline perfidus

« Răspuns #4 : 29.Apr.2020, 11:01:38 p.m. »
1.4 Turbo este de asemenea echipat cu VVT.
Diferente constructive fata de 1.6 VVT apar la:
- sistemul de injectie directa cu pompa de combustibil de inalta presiune
- ca orice motor turbo cu sisteme ce au nevoie de vacuum, acesta e creat prin pompa de vacuum (in capatul axei cu came).
- sistemul de ungere mai complex - stresul termic in motor e mai mare (oil jet piston cooling + racitor de ulei)
- altele diverse
Cuplul de 220Nm disponibil de la 1500rpm la turbo este un plus incontestabil (mai mare cu 40% fata de 1,6VVT). Puterea in plus se simte si ea dar nu asa de mult la turatii normale.
As mai adauga si un minus la turbo. Are lag. Nu exagerat, dar e acolo.

Asa arata motorul fara capacul insonorizant.

Suzuki Vitara 1.4T Spirit 4WD M/T 2019 ("Snow White")

The following users thanked this post: ntire2000, smiley

Online ntire2000

« Răspuns #5 : 29.Apr.2020, 11:23:57 p.m. »
- sistemul de ungere mai complex - stresul termic in motor e mai mare (oil jet piston cooling + racitor de ulei)
As mai adauga si un minus la turbo. Are lag. Nu exagerat, dar e acolo.

..... si asta ma enerveaza la culme.

La motoarele aspirate aspirate când bagai talpa la podea era initiata decolarea.
Chestia asta cumulata cu "sensibilitatea" deosebita la ungere si stress termic sunt minusuri majore care vor fi constatate de proprietari începând de la 100k de km încolo.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Bobi

« Răspuns #6 : 30.Apr.2020, 06:45:07 a.m. »
La varianta hibrid nu exista lag.

Offline Vecchio

« Răspuns #7 : 30.Apr.2020, 08:18:58 a.m. »
.............
La motoarele aspirate aspirate când bagai talpa la podea era initiata decolarea.
...................
Eu unul nu am avut aceeași senzație, conducând modele și-și!
Boosterul este mai vioi, livrează cuplul de la 1500 față de 4400, iar dacă ești în Sport și sari pe accelerație, cu lag cu tot pleci mai rapid (când te înfigi în accelerație, calculatorul se întreabă dacă ești cu toate țiglele pe casă, apoi face ce-i zici)!
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline perfidus

« Răspuns #8 : 30.Apr.2020, 09:35:40 a.m. »
La varianta hibrid nu exista lag.
Corect. Cuplul de +15Nm de la turatii joase pana sa intre turbina ar trebui sa compenseze. Nu am mers cu versiunea hibrid inca.
@Vecchio - nu am zis ca nu e sprintena la pedala, chiar este, am zis ca se simte lag-ul daca nu esti obisnuit.

Suzuki Vitara 1.4T Spirit 4WD M/T 2019 ("Snow White")

Offline cristidav

« Răspuns #9 : 30.Apr.2020, 12:13:14 p.m. »
Boosterul este mai vioi, livrează cuplul de la 1500 față de 4400, iar dacă ești în Sport și sari pe accelerație, cu lag cu tot pleci mai rapid (când te înfigi în accelerație, calculatorul se întreabă dacă ești cu toate țiglele pe casă, apoi face ce-i zici)!
Eu zic ca exagerezi putin... Lasa teoria, hai sa o luam pe practica. Conduc VVTul de 8 ani si daca-i dai talpa la 2500+ turatii (hai, sa fiu si eu mai sincer, 3000+ ), trage uniform si bine pana la 5500-6000. Irelevanta diferenta de putere intre cum trage la 3000 si cum trage la 4400. Poti lejer sa faci o depasire in siguranta de la 3000 pana la 5500 turatii... sa nu zic chiar 6.000.

Turata in plaja asta, mers in tandem cu un tir, nu-ti ia mai mult de 5 secunde sa depasesti tirul...

Am condus Boosteru 1.4 si i-am dat talpa la greu, de la 1500 pana la 6000+... si Concluzia mea e ca trage clar mai bine, dar nu e ceva sa ma dea pe spate fata de 1.6 VVT.

...am zis ca se simte lag-ul daca nu esti obisnuit.
Eu, unul, nu am simtit nu stiu ce lag. O fărâmă, as zice.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

The following users thanked this post: Marci