Autor Subiect: Cloncănit la trecerea peste gropi cu o roata fata  (Citit de 1588 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Gen: Bărbat
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
Cloncănit la trecerea peste gropi cu o roata fata
« : 21.Feb.2020, 01:48:58 p.m. »
Salut, gv a mea pe 2l benzina facu 120mii km. Și n am schimbat pe la articulații decât bara stabilizatoare, amortizoare fata(acum sosesc și pe spate) și niște tije cromate vertice, prinse de brațe față, am uitat cum se numesc.
Are de mai mult timp un cloncănit când trec cu cate o roata față prin gropi (la bumperele de încetinit viteza, când urcă simultan nu se aud).
Acum nu că aș vrea să schimb eu piesa enervanta, da parca s un magnet de dorei dornici sa schimbe jumătate de mașină pt. Un zgomot. Sa am idee de ce trebuie făcut. Nu râdeți de mine, că nu mi a plăcut mecanica.

Offline dodo70

Re: Cloncănit la trecerea peste gropi cu o roata fata
« Răspuns #1 : 21.Feb.2020, 08:29:01 p.m. »
Salut. Contrar ce spun unii totusi aceste masini sunt fiabile ,la cat ai investit până acum eu zic că e ok. Acel "ciocănit " cred că este de la bucsile bara stabilzatoare care mai nou le fabrică dintr-un cauciuc dur uzandu-se prea repede. Eu le schimb anual ,costurile fiind mici.Bafta multă!
  • suzuki gv

The following users thanked this post: woe

Offline woe

• Full Member
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 22.Feb.2020, 03:56:07 p.m. »
Da, pe dedesubt a fost fiabila, n am plangeri referitor la costuri exploatare, am mers si forestier oleaca si n a icnit. Am comandat cauciucurile alea, sa le schimb, uitasem cum le spune, ca am mai cautat in vreo doua randuri, hotarat sa le schimb, face de mult timp asa. Mai mult ma enerveaza ca mie nu imi place mecanica si surubareala si n am gasit mecanici profi normali la cap si casa de marcat.

Offline ulise

« Răspuns #3 : 23.Feb.2020, 03:39:52 a.m. »
Salut. Contrar ce spun unii totusi aceste masini sunt fiabile ,la cat ai investit până acum eu zic că e ok. Acel "ciocănit " cred că este de la bucsile bara stabilzatoare care mai nou le fabrică dintr-un cauciuc dur uzandu-se prea repede. Eu le schimb anual ,costurile fiind mici.Bafta multă!

Salut.
Am aceasi banuiala, tot  pronostic 'wireless'.  ;)
Cand mergi la mecanic poti vedea si tu, desi spui ca nu esti pasionat de mecanica/ surubareala. Bucsele ar trebui sa prezinte crapaturi fine.
Bara stabilizatoare are rol in balansul masinii. La masinile de teren se renunta la aceata piesa, pentru o mai buna flexare in teren- masina fara aceasta bara, se comporta  ca o barca in curbe, pe sosea. Nu e cazul la aceasta GV2, caci e masina de zi cu zi, folosita ocazional in teren. Si nu e o masina pura de teren, chiar daca are treapta de demultiplicare( reductor).
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline woe

• Full Member
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 24.Feb.2020, 10:52:53 a.m. »
Nu ii dau bara jos, ca ma enerveaza ce ruliu are si acum, sper ca din bucsele alea sa fie. Eu am bagat o si in drum forestier mai sus de padure si oleaca de noroi, de nevoie, am fost destul de impresionat cum a iesit din orice, cu cauciucuri all season. In afara de garda la sol, n am ce i reprosa.

Offline ulise

« Răspuns #5 : 24.Feb.2020, 10:57:00 a.m. »
Nu ii dau bara jos, ca ma enerveaza ce ruliu are si acum, sper ca din bucsele alea sa fie. Eu am bagat o si in drum forestier mai sus de padure si oleaca de noroi, de nevoie, am fost destul de impresionat cum a iesit din orice, cu cauciucuri all season. In afara de garda la sol, n am ce i reprosa.

Nu am spus sa dai bara jos. Masina ti-o folosesti pentru sosea.
Iti dadeam exemplu despre masinile folosite  numai in teren sau preponderent acolo.  ;)
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.