Autor Subiect: Becuri marsarier & faruri ceata  (Citit de 3563 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline adir

Becuri marsarier & faruri ceata
« : 10.Iul.2009, 05:30:50 p.m. »
Nu cred ca e o problema tehnica, dar am constatat ca merge un singur bec (pe o parte doar) pentru marsarier si faruri ceata. Din cate stiu, e suficient unul, dar... n-ar strica doua. Am doua intrebari:
- Exista cablajul (fire, socket-uri) pentru becuri pe ambele parti?
- Daca da, cat de greu e sa pui niste becuri? Accesul la ele pare ceva mai dificil decat la ce-am avut inainte, acolo doar roteam un capacel si gata.
  • SX4

Offline BXXENL

Re: Becuri marsarier & faruri ceata
« Răspuns #1 : 10.Iul.2009, 07:17:52 p.m. »
Asa este, doar cate unul pt fiecare. Maine ajung la tara si vad stopul spart si iti spun sigur daca e loc de inca un bec, dar din cate imi aduc eu aminte, nu era.
  • SX4 1.5
Alex

Offline miocrl

« Răspuns #2 : 10.Iul.2009, 09:19:19 p.m. »
si pe mine ma doare ca e cam slaba lumina de la marsarier. ar fi o treaba buna daca am putea sa mai punem un bec.. sau macar ala 1 sa fie mai puternic

@adir te refereai al stop de ceata nu la far nu?

Offline adir

« Răspuns #3 : 10.Iul.2009, 10:33:35 p.m. »
Da, la ala pe spate. In fata sunt proiectoare ceata, sau cum le-o zice. Ar fi foarte fain sa mearga pe ambele parti. Pe de o parte e mai vizibila masina pe ceata sau in situatii de-alea cu intemperii nasoale (nu demult am avut o portiune de drum cu averse de-alea de nu se vedea mai nimic, o gramada au tras pe dreapta), pe de alta la marsarier vezi mai bine tu in spate... O sa ma uit in manualul de service, sa vad ce zice.

Editare: M-am uitat in manual. Cel putin pentru marsarier ar trebui sa existe si fire, si socluri pentru ambele parti. Exista chiar doua sigurante, pentru fiecare parte separat (9A-100, D-8 Back Up Light System Circuit Diagram).
Pentru "rear fog light" figureaza o siguranta si un fir pana la becul din stanga, dar apare o conexiune stanga-dreapta (9A-102, D-10 Rear Fog Light Circuit Diagram).

Dar poate totusi sunt numai pe hartie?
« Ultima Modificare: 10.Iul.2009, 11:05:17 p.m. de adir »
  • SX4

Offline dragon

« Răspuns #4 : 14.Iul.2009, 01:36:49 p.m. »
A schimbat cineva vreodata bec pentru marche-arriere?]Cum se procedeaza pentru a-l inlocui?In plus ,cum se ajunge la conexiunile electrice din spatele soclului ?Trebuie demontata lampa cu totul? :-S
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!

Offline adir

« Răspuns #5 : 14.Iul.2009, 03:06:34 p.m. »
Nu am demontat, dar m-am uitat in cartea service. Ai doua suruburi care trebuie desfacute, dupa aia stopul ar trebui sa iasa (e prins inca in doua piese pe care culiseaza sau asa ceva). Daca reusesti, spune-mi si mie. Asta si daca are loc pentru inca un bec, sa fie si ceata si marsarier pe ambele parti.
  • SX4

Offline LeonardSZK

« Răspuns #6 : 14.Iul.2009, 05:27:21 p.m. »
Daca vrei neaparat 2 becuri pt. ceata si 2 pt. marsarier, ar fi cazul sa cauti o firma care sa-ti faca lampi spate pe comanda. La cele aflate pe masina se vede ca nu sunt prevazute pentru asa ceva...  :D

« Ultima Modificare: 14.Iul.2009, 05:33:20 p.m. de LeonardSZK »
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline adir

« Răspuns #7 : 15.Iul.2009, 12:22:01 a.m. »
Mult prea complicat :( Totusi de ce apare in manualul de service in schema ca si cum ar fi doua?
  • SX4