Autor Subiect: Swift Sport 2009 1.6 - Consum si martor check engine  (Citit de 4887 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Don Napoleon

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 461
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki Swift Sport 2007 aka Red FURY
    • Bucuresti
Re: Swift Sport 2009 1.6 - Consum si martor check engine
« Răspuns #10 : 23.Mai.2018, 07:47:55 p.m. »
Servus,

Felicitări pentru achiziție, pentru a rezolva problema sunt mai multe variante:
1. update de ECU, la cei din stainatate asta a funcționat;
2. schimba combustibilul;
3. schimba ambele sonde lambda, ai una pe galerie si una dupa catalizator;
4. nu tine masina in treapta a cincea la 2500 rpm.

Eu unu am întâmpinat aceeași problema, am făcut toate variantele de sus, pana când am schimbat ambele sonde si am mers mai turat (nu este un motor care sa stea in treapta a cincea la 2500 de rpm).

Consumul poate fi influențat major daca una sau ambele sonde lambda sunt defecte, iar ECU pune motorul intr-un mod avarie în care cantitatea de benzina este peste limita. Asta se vede ușor daca uleiul de motor miroase a benzina.

Daca esti din Bucuresti ne putem întâlnii saptamana asta.

Offline ff_2004_06

« Răspuns #11 : 23.Mai.2018, 09:48:43 p.m. »
dar oricum masina rar vede turatii sub 3500-4000.. adica pe Transbucegi a urcat in a 2-a, a-3-a cu viteze de pana la 130. A doua oara cand s-a aprins pe autostrada cred ca aveam viteza mai mica pt ca masina era f galagioasa si deloc confortabila pe autostrada soarelui la viteza prea mare.
Suna bine partea cu turatiile. :)
Nu e facuta pentru autostrada la cele 5 trepte dar hai ca merge cu viteze mari totusi. :)
Asteptam consumul calculat.

...
- alimenteaza cu benzina de 98-99
...
La SSS e obligatoriu sa pui din asta, e contrarecomandat 95-ul.

benzina eu alimentez doar de la MOL aia mai scumpa mereu, de mers subturat nu e cazul nici in trafic aglomerat nici la drum lung.. practic cu masina asta de cand am luat-o nu reusesc sa merg linistit deloc.. :baston:
Doar benzina din asta vede si a mea si de cand nu a mai vazut 2500 ture in treapta a 5-a, nu am mai avut martorul aprins.
Si da, masina asta are efectul asta, e foarte greu sa mergi linistit cu ea. :D
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #12 : 24.Mai.2018, 07:18:03 a.m. »
Off topic
 :-? Eu nu inteleg de ce-i zice sport daca nu poti merge cu viteza mare pe autostrada
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline make21

« Răspuns #13 : 24.Mai.2018, 09:26:00 a.m. »
@Don Napoleon  - Am sa incerc si variantele astea. Si da, sunt din Bucuresti.. ne putem vedea oricand! Imi poti lasa nr tau intr-un mesaj privat.
@hippo  - :))) in putinul timp de cand am masina, am descoperit de ce ii spune "Sport".. ii place clar sa fie condusa agresiv..dar nu ii place deloc pe drum drept, cu gropi.. practic pe autostrada soarelului nu ai nici cea mai mica urma de confort..masina 'topaie' incontinuu..pe langa faptul ca este foarte galagioasa. Pe orice alt drum..de preferat serpentine..este pur si simplu senzationala.. cand am luat masina, baiatul de la care am luat-o mi-a recomandat sa dau o tura la munte cu ea..zic si facut! Avea dreptate..e terapie :)
  • Swift Sport

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #14 : 24.Mai.2018, 09:52:29 a.m. »
Uite topicul de întâlniri în București. Stabiliți o dată și o oră acolo, poate mai sunt interesați.  :)

http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=3.msg245514#msg245514

Offline ff_2004_06

« Răspuns #15 : 24.Mai.2018, 11:02:15 p.m. »
ii place clar sa fie condusa agresiv
practic pe autostrada soarelului nu ai nici cea mai mica urma de confort..masina 'topaie' incontinuu..
Sportiv, nu agresiv. ;)
Am mers pe autostrada cu viteze variate, pana la vmax si nu topaia deloc, verifica amortizoarele si arcurile, posibil sa nu fie in regula.
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019