Autor Subiect: Problema Suierat  (Citit de 5920 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Fl0rin

Re: Problema Suierat
« Răspuns #10 : 27.Feb.2025, 11:08:10 a.m. »
Dacă ai tracțiune integrală, verifică și rulmentul central care susține cardanul. E o problemă notorie. Simptomele cam astea sunt: după ce se încălzește puțin rulmentul (rulaj 10-15 minute), începe să 'fluiere'. În timp, pe măsură ce se acumulează kilometri și uzură, rulmentul începe să 'geamă' (din lipsă de cuvânt mai bun) și să huruie.

Dacă asta e problema, se înlocuiește cardanul pe garanție sau goodwill.

Vezi și aici: https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=6522.0

Online enicky

« Răspuns #11 : 27.Feb.2025, 11:19:43 a.m. »
   Problema (si postarea) este din 2018, in 7 ani o fi rezolvat-o, dar e bine de retinut.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline TimeWaver

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Femeie
    • Romania
« Răspuns #12 : 08.Sep.2025, 09:52:12 p.m. »
Buna seara, la un Suzuki Vitara hybrid allgrip 2020, a apărut de ceva timp un zgomot ca un fluierat de ambreiaj,( nu știu cum sa îl descriu)  doar ca este independent de apăsarea ambreiajului, daca este sau nu in viteza, la relanti nu apare, apare doar in rulare si intermitent. La viteza mare pare ca dispare sau nu se aude mai tare odată cu accelerarea. Are momente când face după distante lungi, are momente când face imediat la ieșirea din garaj după ce mașina a stat o zi întreagă. Si nu este constant. Apare si dispare chiar si in 100m. Mașina are 58000 km fără accidente - am dus-o la verificare si ironic atunci a tăcut, nu au găsit nimic. Totodata mi-au spus ca daca ar fi cardanul odată cu viteza se aude din ce în ce mai tare si apare abia după ce se încălzește , deci merge o distanță mai lungă. ( deci se cam exclude cardanul) . Nu pare ca e legat de frânare sa fie la plăcute sau discutri, nu pare ca face daca se ia vreun viraj, sau tace odată cu virajul. Face si cu aerul si/sau ventilația si fără.  Când m-a prins o ploaie mai zdravănă a tăcut o vreme. ( poate doar o coincidenta, nu știu ) .
Știu ca e foarte confuză situația, dar poate a mai întâlnit cineva
Multumesc
  • Suzuki Vitara 1.4 hybrid Allgrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #13 : 10.Sep.2025, 04:10:32 p.m. »
la un Suzuki Vitara hybrid allgrip 2020, a apărut de ceva timp un zgomot ca un fluierat la relanti nu apare .. Când m-a prins o ploaie mai zdravănă a tăcut o vreme.
Zgomotul apare la relanti si in mers (masina ruleaza insa e scoasa din viteza iar motorul merge in relanti)?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline delta_hd

Re: Problema Suierat role distributie
« Răspuns #14 : 20.Dec.2025, 02:33:34 a.m. »
 Suierat ascutit role distributie, intensificat apoi terminat de accelerare pe loc, apare de obicei la rece,  trece dupa mers sau cateva zeci de secunde, nu sunt periculoase, trece o vreme CU SPRAY De CURELE.

Due diligence: verificat inrindere curele, spray inrretinere curele, inlocuit role (alea din olastic pe lagar metalic).
  • Vitara S
Vitara II 1.4 LY 2018 benzina Boosterjet + GPL Prins de la Alternative fuel systems (vandut deja din fabrica de Suzuki Belgia), merge impecabil, recomand. Consum 8-9% pe bord, mers in general peste 140/h.