Eu din ce mai știu de pe la mașinile care le-am avut, pot fi probleme de geometrie chiar dacă nu ai jocuri și doar ai demontat și pus la loc piese gen capete de bară, pivoți etc. În timp ele capătă uzuri fine, care chiar dacă nu dau jocuri, prin demontare și remontare pot genera diferențe chiar și dintr-o (re)strângere simplă a unui rulment. Chiar și la schimbarea amortizoarelor se recomandă o geometrie, la cauciucuri noi, schimbare casetă direcție, sunt o grămadă de cauze și motive. O mașină dacă are cumva vreun joc, la geometrie un inginer bun ți-l observă imediat, pentru că dă probleme la reglaje. Am făcut peste 10 geometrii până acum și când au fost probleme, imediat mi-au fost semnalate și le-am remediat. Toate le-am făcut de-a lungul timpului la același service și am asistat și la reglajul altor mașini și am remarcat că chiar dacă nu au remarcat un joc din prima, după reglaj de obicei mai fac niște teste și atunci se văd imediat anomaliile.
Revenind la Jimny-ul meu, nu are jocuri, le-am verificat (la service pe rampă) de 2 ori înainte de a merge la geometrie + acasă, în plus are și RAR-ul făcut recent (sub 500km, dar asta poate să nu fie relevant dacă ai luat vreun crater). Pentru că erau uzate cauciucurile, am achiziționat 4 AT-uri Continental și m-am dus la geometrie unde s-a reglat corespunzător. A fost ceva chinuială la desfacerea unor filete, dar am avut noroc că inginerii de acolo chiar erau pasionați de utilaje de genul acesta - unul avea acasă așa ceva, chiar știa ce să regleze.