Autor Subiect: Lichide pentru Suzuki Swift 4, 2012 (motor 1.2, 94CP, NZ - C72S) - antigel, ulei  (Citit de 795 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Christian47

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
  • Gen: Bărbat
  • „O nenorocire nu vine niciodată singură” - H.Heine
    • Romania
Bună ziua/seara tuturor,

Tocmai ce mi-am achiziționat un Suzuki Swift 4, 2012, motorizare pe benzină, 1.2, 94CP, model NZ - C72S.
Am conspectat deja manualul mașinii, l-am căutat pe net și am găsit varianta în engleză. Din câte observ, nu au fost foarte consistenți în manual, cu privire la norme foarte clare pentru ulei, antigel.

Pentru uleiul de motor am văzut că este recomandat 5W-30 / 0W-20, iar pentru antigel scria doar faptul că se pune albastru când mașina e cumpărată de nouă și în rest verde (Suzuki LLC: Standard Green), dar fără a se oferi o normă clară. Am intrat pe toate site-urile posibile de piese auto, am căuat după modelul mașinii și îmi apăreau toate culorile: albastru, roșu, roz, verde, G11, G12 (+/++), G13, ș.a.m.d.

Astfel, vin cu această întrebare pentru posesori sau cunoscători: Până la urmă ce fel / tip / marcă de antigel este recomandat pentru acest model de mașină? De asemenea, ce ulei de motor îmi recomandați? Eu sunt un pic mai perfecționist și aș vrea să folosesc doar uleiuri / lichide de calitate. Știam că pentru 5W-30 (diesel în general), d.p.d.v tehnic, mecanic, ingineresc (date matematice - cel puțin pe hârtie) Ravenol 5W-30 VMP USVO ar fi fost cel mai top, dar la modelul ăsta pe benzină înclusiv pe configuratoare nu-mi recomandă acest ulei. Așadar, ce ar trebui să caut?

Vă mulțumesc mult!  :good:
  • Suzuki Swift 4, 2012, 1.2 benzină, 94 CP, K12B, FZ-NZ

Offline Laurentiu

1. Până la urmă ce fel / tip / marcă de antigel este recomandat pentru acest model de mașină?
2. De asemenea, ce ulei de motor îmi recomandați? ... Ravenol 5W-30 VMP USVO ar fi fost cel mai top,
3. pe configuratoare nu-mi recomandă acest ulei.
1. In manual scrie ca poti folosi orice tip de antigel dar fara silicati. Eu folosesc G12++. Elimina din cautari antigelul dupa culori.
2. Ravenolul 5W30 VMP USVO il folosesc de mult timp pe motorul M15 benzina. Este un ulei full sintetic ce-si face foarte bine treaba de ungere si curatare a motorului pe orice temperatura exterioara.
3. Pe configuratoare nu-ti va recomanda nimeni acest ulei pentru ca este scump si folosit in motoare ceva mai pretentioase.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Christian47

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
  • Gen: Bărbat
  • „O nenorocire nu vine niciodată singură” - H.Heine
    • Romania
Mulțumesc mult pentru răspuns! În acest caz am să folosesc Ravenol VMP USVO. Cred că antigelul voi pune tot ceva mai bun, probabil ceva „+” sau „++” cu aditivi suplimentari, probabil un G12+/++.
  • Suzuki Swift 4, 2012, 1.2 benzină, 94 CP, K12B, FZ-NZ

Offline bisti

Eu am pus RAVENOL VSI 5W40 USVO si nu am vazut vreo diferenta fata de Ecstar 5w30. Poate o fi ceva, dar e insesizabil.