Autor Subiect: Compatibilitate faruri GV 2007 ( lumina slaba faruri lupa )  (Citit de 2115 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rmihaic

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • Gen: Bărbat
    • Ploiesti
Buna seara baieti.
Am achizitionat recent un GV 1.9 ddis si pt moment cea mai mare problema pe care o am este reperezentata de farurile cu lupa si autoleveling.

Cred ca este oglinda arsa si sau lupa afumata pentru ca nu sunt utile noaptea. Pana si proiectoarele bat mai bine.

As vrea sa ii montez faruri standard , cele fara lupa, insa nu stiu daca se potrivesc.

Ma puteti ajuta cu un sfat. Ms :pardon:
  • Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS

Offline enicky

Re: Compatibilitate faruri GV 2007 ( lumina slaba faruri lupa )
« Răspuns #1 : 22.Oct.2019, 08:33:57 p.m. »
  Salut @rmihaic  !
 De ce sa montezi faruri standard, cand tu ai lupe?!
 Poate altii vor lupe si nu le au, asta pentru ca lumina este mult mai bine proiectata prin lupe decat prin oale.
 Lupele, pe parcursul timpului, datorita caldurii degajate de bec, isi pierd calitatile, adica oglinda se degradeaza, stratul reflectorizant se distruge si practic lumina nu mai este reflectata.
 O alta calitate a lor este ca delimiteaza ferm zona/inaltimea pana la care lumina este proiectata, ajutandu-te in primul rand pe tine soferul, cat si pe ceilalti participanti la trafic, care nu vor fi orbiti de farurile tale, daca le vei avea bine reglate.
  In concluzie, lupele de pot schimba, exista oameni care se pricep si fac acest lucru. Iti dau un nr. de tel. al unui tip care facea aceste lucrari : 0736 366 359, Alex. Am spus "facea" pt. ca eu nu l-am mai contactat de vreun an. Daca nu mai monteaza, poate gasesti ceva pe olx.
  Dupa montarea lupelor sa polishezi si sticla farului, le vei avea ca si noi(chiar si folie!). Chiar daca va costa mai mult, eu cred ca merita.

P.S. Am vazut in Constanta lupe montate si pe Sx4. Aratau excelent si bateau decent, fara sa deranjeze(posibil xenon).
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rmihaic

• Newbie
  • *
    • Ploiesti
« Răspuns #2 : 22.Oct.2019, 10:33:25 p.m. »
Salut. Cunosc avantajele lupelor precum si a becurilor xenon. Am facut o conversie de la far normal la lupe , lanun tip din Domnesti,IF, de care am fost extrem de multumit.
Im cazul de fata, insa, nu are lupele potrivite pt acest model,iar un far nou ajunge la 1400 lei ( pe modelul de masina ). De aceea caut o solutie optima dpdv cost/rezultate.

Offline rmihaic

• Newbie
  • *
    • Ploiesti
« Răspuns #3 : 16.Nov.2019, 05:10:25 p.m. »
Salut. Revin cu un mic info.
Am fost sfatuit sa schimb becurile ( model D2s ). Am achizitionat modelul Osram Nightbreaker Unlimited si pot spune WOW.
Sunt senzationale, lumineaza perfect tot drumul cu o lumina alba calda, placuta la condus.
Am avut un Leon echipat cu modelul de far full led, cu care pot compara modul in care ilumineaza farurile GV ului acum.
Recomand.

Offline enicky

« Răspuns #4 : 16.Nov.2019, 08:05:39 p.m. »

Am fost sfatuit sa schimb becurile ( model D2s ). Am achizitionat modelul Osram Nightbreaker Unlimited si pot spune WOW.

Recomand.
  Daca ai trecut de  la halogen la xenon, normal.
Cu toate ca si xenonul(daca asa ai avut) cred ca mai oboseste, dar nici sa fie de wow.
  Bine ca ai rezolvat. Sa le stapanesti sanatos.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rmihaic

• Newbie
  • *
    • Ploiesti
« Răspuns #5 : 16.Nov.2019, 08:19:24 p.m. »
Masina e echipata din fabrica cu farurile adaptive cu bec D2s.
Becurile vechi erau "obosite" si nu mai aveau putere sa lumineze ( noaptea vedeam mai bine doar cu proiectoarele ).