Autor Subiect: Recomandare traseu Sighisoara -> Baza Transfagarasanului  (Citit de 3409 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline torp

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
  • Gen: Bărbat
[Nu e chiar de 4x4, asa ca postez la diverse. ]
Tre' sa ajung de la Sighisoara la baza Transfagarasanului. De acolo urc, dar stiu pe unde, am mai fost :)

Drumurile directe nu sunt nici macar judetene, e recomandabil sa ma bag pe vreunul din ele?
Merg cu un SX4, da' as prefera sa-mi menajez stomacul. Pe de alta parte prin Sibiu e o ora in plus.

Este pe-aici cineva care stie zona si poate sa-mi recomande un traseu? Sarumana.
SX4 4WD 1.6 GS Kashmir Blue Pearl 2009
Honda Jazz 1.2 un soi de gri albastru deschis 2004

Offline ASZ

Re: Recomandare traseu Sighisoara -> Baza Transfagarasanului
« Răspuns #1 : 21.Sep.2015, 04:15:28 p.m. »
Eu am fost saptamana trecuta la Sighisoara si de acolo am plecat catre Transfagarasan. Drumul prin Agnita a fost destul de ok, sunt zone unde asfaltul e bun, dar drumul ingust si denivelat si au fost si cateva zone unde se lucra la astuparea gropilor.
Am fost tot cu SX4, deci e drum practicabil, eu nu as ocoli prin Sibiu.

Offline Zholm

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
« Răspuns #2 : 21.Sep.2015, 05:25:32 p.m. »
Eu circul foarte multe pe zona asta (sunt fan Valea Hartibaciului) si pot sa-ti dau cea mai buna varianta. Si cea mai 'safe' pentru tine si masina.
Din pacate drumul direct de la Sighisoara la Agnita e cam praf (iar prin Agnita acu' ceva vreme era ca in timp de razboi. Iti lua 15 minute doar sa ajungi pana in centru (de acolo e asfalt pana in Sibiu)))))

Am fost zilele pe ruta asta:
Sighișoara - Daneș - Biertan - Richiș - Pelișor - Bârghiș (de aici ar trebui sa o iei spre Chirpăr dar drumul e groaznic, asa ca vei face un mic ocol dar zona e faina tare) - Ighișu Vechi - Alțâna - Nocrich - (apoi faci stânga) - Marpod - Ilimbav (la intrare în Ilimbav se face drum în stânga spre Chirpăr, în zonă este și o fermă de bizoni americani, Tokko Ranch) - Chirpăr - Săsăuș - Nou Român - Cârța (oprește-te la Abația Cisterciană, merită. Distanțele sunt mici și zona e superbă. E și mâncare ieftină în localul de la intrare). Din Cârța ieși pe DN1 (faci dreapta) și intr-un km e sensul giratoriu spre Transfăgărășan.
Aștept întrebări :D

Offline torp

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
« Răspuns #3 : 01.Nov.2015, 09:32:35 p.m. »
Hmm credeam ca am raspuns aici de vreo luna.
Multumesc pt sugestii dar pana la urma am schimbat traseul si am facut Sighisoara->Hunedoara->Sibiu->Transfagarasan, pe care l-am rezolvat cu europene si un pic de autostrada.
SX4 4WD 1.6 GS Kashmir Blue Pearl 2009
Honda Jazz 1.2 un soi de gri albastru deschis 2004

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 01.Nov.2015, 09:36:57 p.m. »
Ai raspuns, dar forumul a avut o sincopa la mutarea pe alt server si postarea ta probabil s-a pierdut, ca multe altele, de altfel...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice