Autor Subiect: Caut service pt montat corect curele accesorii  (Citit de 3656 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Praiser1

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
Caut service pt montat corect curele accesorii
« : 26.Ian.2015, 10:18:56 p.m. »
Buna ziua,

Dupa ce s-a rupt cureaua de accesorii, le-am inlocuit pe ambele.
Din pacate la acel service nu le-au intins cum trebuie si iar imi scartaie de imi vine sa merg pe jos.

Stiti vreun loc unde mi se pot monta la tensiunea la care trebuie? Din cate am citi in manualul de service se face cu o scula masurarea. Acum trebuie cumparata inca una cel putin de noua ..

Raman recunoscator.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: Caut service pt montat corect curele accesorii
« Răspuns #1 : 26.Ian.2015, 10:23:05 p.m. »
Daca ne poti spune si de unde esti, atunci o sa fie mai usor.
Multumim si noi ;) :D
Go Terios!!!:)

Offline BXXENL

« Răspuns #2 : 27.Ian.2015, 08:41:42 a.m. »
Nu e musai sa ai o scula, poti sa o faci si la ochi...apesi cu degetul cu o forta rezonabila pe curea la jumatatea distantei dintre 2 role, si nu trebuie sa deflecteze mai mult de cativa mm (2-3).

Nu pare foarte exact dar daca ti-o faci cu mana ta iti vei da seama cat s-o strangi, bazandu-te pe tensiunea actuala si masuratorile cu degetul.

Daca nu ai chef/scule, pana o duci la service poti sa-i dai cu un pic de pudra de talc, praf de colofoniu (sacaz pisat), sau un spray special pt curele. O sa mai absoarba din umezeala si nu o sa mai scartzaie asa, nu de alta dar pe langa faptul ca e enervant e si periculos.

• SX4 1.5
Alex

Offline Praiser1

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
« Răspuns #3 : 27.Ian.2015, 02:07:53 p.m. »
Merci f mult pt raspuns.

Sunt din Bucuresti.

Offline noobsound

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 37
« Răspuns #4 : 30.Iul.2015, 07:09:12 p.m. »
De curiozitate la cati KM v-a cedat  una dintre curelelele de accesorii?  A mea are in jur de 40 000km si cureaua de pe compresorul de AC e ca noua in schimb cea de pe alternator e praff.  Doar pe o parte cureaua s-a sfredelit.  Exista un reglaj de aliniament al acestei curele?  S-a mai comfruntat cineva cu o astfel de problema?  Cureaua pare intinsa ok, nu tzacane si nu scartzaie. La o analiza cu motorul in functiune pare ca merge perfect drept fara vreo oscilatie.

Atasez o fotografie.. practic din curea lipseste 1-2 mm.