Salutare,
Revin cu comentarii calde despre problema avuta cu rulmetul stanga spate. Precizez de la bun inceput ca nu am mai umblat la componentele transmisiei spate pana la sfarsitul anului trecut.
Am schimbat rulmetul original cu unul SKF in prima instanta la servicelul EXCLUSIV AUTO din Constanta de langa Billa si totul a fost ok 200 km, dupa care bataia a revenit. Au dat rulmentul jos spunandu-mi ca este defect de fabricatie si l-am schimbat pe garantie pe 24-12-2013 dupa ce am lasat masina in service cateva zile. A functionat ok cam 2000 km pana pe 24-02-2014 cand bataia a reaparut. Am mers la alt service pentru constatare suspectand ceva necurat. Mi s-a confirmat ca zgomotul se aude tot de la rulment. Am reinvestit inca odata bani la un alt service intr-un rulmet nou crezand ca si asta este defect din fabricatie si nu as mai fi vrut sa-mi montez tot SKF. Astazi la montaj am ramas in sala de astepatre si am urmarit operatiunile ce se efectuau la masina crezand ca scap repede in 2-3 ore. Mi-au demontat ansambul stanga spate, iar cand au scos rulemtul de pe fuzeta, SURPRIZA!!!! Am mers in hala si am constat ca fuzeta era rectificata tzaraneshte prin gaurire pe cota rulmentului si incarcare a gaurilor la sudura si apoi stunjita. Evident ca lucrarea asta a decalit fuzeta si i-a modificat rezistenta. Am spart rulmetul pe care l-am pus in Decembrie care avea un joc fantastic si am descoperit ca pe inelul interior era umflat exact in locurile in care calca pe punctele de sudura. Acum nu stiu ce sa cred. Ori au gresit la motaj (au dat gherla) si de frica sa nu le imput fuzeta au facut asta pe nv, ori mi-au schimbat inainte de montaj fuzeta de la o un IGNIS pe care inca il mai au in parcul auto de cand erau dealeri SUZUKI.
Dupa experienta asta am ramas cu un puternic gust amar si o mare gaura in buzunar.
NU CALCATI PE LA SERVICE-UL EXCLUSIV AUTO! (DEALER Jaguar, Land Rover, Mitsubisi, Subaru, Hyundai, Volvo) DE LANGA BILLA.
AU SCULE SI NU STIU CE SA FACA CU ELE. NU SE PRICEP DECAT LA CURATENIE SI LA MANGLE PE BANI MULTI.
Acum am comandat deja la noul service rulmentul, inelul de retinere si simeringul, urmeaza sa vina si fuzeta in 5 zile.
Rulmentul este KOYO si este de origine. Au verificat si restul ansamblului si nu este nimic altceva afectat.
La service-ul asta de acum am ajuns prin recomandari de la prieteni si cunostinte care au avut lucrari de mecanica similare si care au fost rezolvate cu succes, acestia fiind multumiti.