Autor Subiect: Probleme la partea electrica  (Citit de 4215 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline adrian777

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
Probleme la partea electrica
« : 25.Ian.2014, 11:42:50 a.m. »
Salutare la toata lumea.
Am un Swift din 2007 ce a mers impecabil pana acum vreo 3 luni.
Ce se intampla: incep sa se aprinda pe rand ABS/ESP pe bord, apoi imi moare servo-directia, "ceasurile" de pe bord...practic incetul cu incetul orice am electric moare. Daca sting faruri/caldura/radio prelungesc aparitia simptomelor. Iarasi, cand ajung cu volanul la maxim stanga/dreapta, imi caraie servo si imi zbate volanul imi maini si mi se aprind toate pe bord ca la pomul
Daca opresc motorul nu mai pleaca de pe loc si am nevoie sa-mi dea coneva curent.
Am fost la mecanic, mi-a spus ca e alternatorul, l-a dat jos , i-a schimbat carbuni, a strans cureaua de la motor si a mers inca vreo luna. Ieri, din nou. Imi zice mecanicul acum ca poate fulia de la motor e uzata (mai ales ca gaseste urme de curea pilita prin motor) si patineaza si nu mai invarte alternatorul.
Aveti idee, ati mai auzit de asa ceva? Am mai vazut pe aici pe forum de motorul de la servo: ar putea asta sa cauzeze asa ceva?

Offline Laurentiu

Re: Probleme la partea electrica
« Răspuns #1 : 25.Ian.2014, 12:13:02 p.m. »
Eu zic sa mergi la un electrician auto si sa-ti masoare in primul rind INCARCAREA si STAREA acumulatorului. Daca ai inca acumulatorul original, eu zic ca a venit vremea sa-l schimbi.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline adrian777

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 27.Ian.2014, 10:39:36 a.m. »
Acumulatorul e schimbat de acum 2 ani. Oricum am incercat si cu alta baterie noua deci nu aici e problema. Pur si simplu la un moment dat alternatorul nu imi mai incarca bateria si nu stiu motivul (in conditiile in care alternatorul dat jos de pe masina si testat pe bancul d eprobe merge perfect).

Offline NicNic

« Răspuns #3 : 27.Ian.2014, 10:47:46 a.m. »
Daca alternatorul merge fara probleme pe bancul d eprobe, atunci mai ramne de verificat cablajul masinii. Este posibil ca un contact sa fie oxidat. De obicei cablul d elegare la masa face probleme, dar si celelalte ar trebui luate in considerare.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 27.Ian.2014, 11:17:14 a.m. »
Pur si simplu la un moment dat alternatorul nu imi mai incarca bateria si nu stiu motivul (in conditiile in care alternatorul dat jos de pe masina si testat pe bancul d eprobe merge perfect).
Nu stiu cum s-a reusit sa se efectueze testul ca "alternatorul dat jos de pe masina si testat pe bancul d eprobe merge perfect".

Alternatorul poate avea releul de incarcare incorporat; e posibil ca aici sa fie problema. Releul de incarcare nu se poate verifica decit pe masina. Masoara cu un voltmetru tensiunile de incarcare (min. 13.8V si max. 14.4V).
« Ultima Modificare: 27.Ian.2014, 11:21:28 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Sorinux

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 93
  • Gen: Bărbat
  • SX4 4x4 Navi (2012)
« Răspuns #5 : 27.Ian.2014, 11:59:31 a.m. »
@adrian777: alternatorul are și o punte redresoare în el. Asta se încălzește când este alternatorul pe motor și este în sarcină. Diodele din punte pot ceda la încălzire și pe (nu știu ce fel de) banc poate arăta că alternatorul e bun, iar la montarea alternatorului pe mașină să dea altceva, pt că acum funcționează în sarcină. Încearcă și un circuit de reglare a încărcării nou și dacă tot persistă problema e de la alternator.

Offline adrian777

• Newbie
  • *
« Răspuns #6 : 27.Ian.2014, 04:28:08 p.m. »
Mersi mult de variante, ma duc la mester sa vad ce zice si va tin la curent.

Offline adrian777

• Newbie
  • *
« Răspuns #7 : 07.Mar.2014, 03:20:36 p.m. »
Hai sa va spun cum am rezolvat, poate ajut si pe altcineva.
Se pare ca swift-urile si Ignis-urile au o rata mare de defectiune la alternator la peste 70.000 km. Se uzeaza/strica un rulment de la alternator si de aceea, aleator, alternatorul se blocheaza sau se invarte foarte lent si nu incarca. De aceea se gasesc urme de zgura de la curea.
Am mers la service-ul de langa podul grant unde mi l-au reparat. Au trecut aproape de luni si problemele au disparut.

Offline NicNic

« Răspuns #8 : 07.Mar.2014, 03:42:42 p.m. »
Succes cu reparatia. Sa tina cat mai mult.

Iar experienta e buna de stiut, poate apar si alti "pagubiti" si nu vor mai pierde atat timp cu investigatiile ....

Multam' de info!
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!