Autor Subiect: Zdranganit suspensie spate  (Citit de 2966 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Zdranganit suspensie spate
« : 10.Mai.2010, 10:56:34 a.m. »
e un zdranganit de parca ar avea o conserva cu maruntis in ea...ca in filmele alea cu proaspat casatoriti....
ma omoara si nu stiu ce sa-i mai fac....
am fost la unguri, da' unde dracu sa gasesc la ei macadam sa le arat cum suna....
sunetul asta apare doar pe teren accidentat, cand se transmit socuri mecanice mai sacadate in suspensie.
mi-a zis cineva ca e de la arcurile prea tari care bat in suporti, am bagat niste furtun de cauciuc pe arcuri, chestia e ca suna in continuare....
ceva idei? ai patit careva asta?

PS: amortizoarele sunt noi, deci nu se pune problema....bucsele par ok, deci.....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Gen: Bărbat
  • Membru cu logan
Re: Zdranganit suspensie spate
« Răspuns #1 : 10.Mai.2010, 12:00:01 p.m. »
Ai vreo conserva cu maruntis in ea in portbagaj? :P
Acum serios vorbind, esti sigur ca sunetul vine de la suspensie si nu de la altceva?
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline bachus

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
« Răspuns #2 : 10.Mai.2010, 12:39:38 p.m. »
Un prieten avea o masinuta de metal in buzunarul de la usa din spate dreapta. O saptamana ne-am tot uitat pe sub masina si nu gaseam nimic.
Eu am patit-o cand aveam Dacia. La gropi, lovea antena in plafon si aveam senzatia ca se rupe toata masina.
Verifica portbagajul si locasul cu roata de rezerva.
Ignis 1.3 GLX. b 75 yoa

Offline ntire2000

« Răspuns #3 : 11.Mai.2010, 10:22:18 a.m. »
deci, acuma ca s-a facut un pic mai cald, ma duc cu geamul dat jos...
am mers pe macadam si am ascultat foarte atent, zdranganitul se aude dedesubt in partea stanga, si sunt aproape 90% convins ca e de la arc.
acuma ma gandesc ce posibilitate as avea sa modific la suspensie prinderea acelui arc astfel incat sa nu mai bata in suportii de prindere.
exista ceva flanse de cauciuc sau alt material care sa se monteze pe capetele arcurilor?
sa nu bata metal pe metal?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #4 : 11.Mai.2010, 04:22:41 p.m. »
si eu am acum un zdranganit in spate .. in momentul cand merg pe un drum mai denivelat se aude ca si cum ar vibra ceva de plastic/metal .. tot in partea stanga - spate. o sa scot tot ce am in portbagaj sa vedem daca e pe acolo ceva care sa atinga.
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #5 : 11.Mai.2010, 04:35:24 p.m. »
La ce ordine e la tine in portbagaj, m-as mira sa gasesti ceva suspect.   >:)

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #6 : 11.Mai.2010, 09:05:00 p.m. »
La mine facea asa de la cheia de roti care nu era fixata bine. Incercati sa scoateti absolut orice obiect care s-ar putea misca in portbagaj si sa faceti un test.

Arcurile nu prea au cum sa produca sunetul descris de ntire2000.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline suzzy

« Răspuns #7 : 25.Ian.2014, 12:08:32 a.m. »
Acelasi zgomot si la mine, inca nu i-am dat de cap. Banui si un cablaj electric prin caroserie care nu e prins perfect. A facut asa de cand a fost noua.
  • Ignis, WagonR
Cel mai bun tuning este functionarea impecabila a masinii!