Autor Subiect: Voodoo cu suruburi  (Citit de 2323 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline emptyspiral

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 19
  • Gen: Bărbat
Voodoo cu suruburi
« : 23.Iul.2013, 08:35:40 p.m. »
Salut.

Sunt pus in fata unei situatii "cu suruburi" in care nu stiu ce parere sa am si ce sa fac, asa ca raman dator o bere fara alcool cui imi poate da un sfat legat de urmatoarele probleme.

1. Trebuie sa schimb basculele. Pe masina sunt inca cele originale, care au venit cu masina acum 9 ani si 120.000 km. Din cate am inteles, piulitza in care se prinde surubul care tine bascula prinsa de caroserie este integrata in suportul din caroserie si are prostul obicei sa rugineasca, iar cand e vorba de scos surubul respectiv pot apare situatii neplacute gen busit filetul piulitzei sau necesitatea de a taia surubul deoarece e prea intepenit.

Cine a mai schimbat basculele, ati patit astfel de probleme?

2. La o inspectie sumara cu masina pe elevator (nu la reprezentanta, acolo nu au observat nimic), mecanicul a observat ca un surub din cele 10 care tin cutia de viteze conectata la carcasa unde e ambreiajul, iese cam cu 1 cm in afara. Initial a crezut ca nu e strans surubul si a incercat sa il stranga, dar apare e bine strans, deci pare ca e mai lung decat gaura in care intra.
L-am sunat pe cel care mi-a schimbat ambreiajul (de curand) si respectivul s-a jurat cu mana pe inima ca el a scos si a pus la loc aceleasi suruburi de unde le-a scos, si ca respectivul surub era deja asa cand i-am dus masina. Anterioara schimbare de ambreiaj a fost la B&S Motors acum vreo 3-4 ani.
Mecanicul care a observat surubul a presupus ca cele 10 suruburi nu au aceeasi dimensiune si probabil ca asta e un surub lung pus intr-o gaura scurta, deci in restul de 9 e un surub scurt pus intr-o gaura lunga.

Deci, parerea voastra:
Am mers in ultimii 3-4 ani cu un surub in afara 1 cm si nu a observat nimeni la nici o constatare in reprezentanta sau alte service-uri (in ultimii 3-4 ani am facut cel putin 5 constatari)?
A pus in alta ordine suruburile cel care mi-a schimbat ultima oara ambreiajul? Sau a pierdut un surub si a pus altul?
Suruburile respective sunt toate la fel de lungi sau au dimensiuni diferite?

Multumesc.

Offline emptyspiral

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 19
  • Gen: Bărbat
Re: Voodoo cu suruburi
« Răspuns #1 : 23.Iul.2013, 09:57:54 p.m. »
Tocmai mi-am adus aminte ca ultima oara cand s-a deschis cutia a fost acum cam 2 ani cand am schimbat 3 rulmenti in cutie in reprezentanta.

Offline cata quarkk

Re: Voodoo cu suruburi
« Răspuns #2 : 27.Iul.2013, 06:23:16 p.m. »
suruburile de la bascule poti incerca sa le desprinzi folosind un spray WD-40, aplicat pe cat se poate la contactul suruburilor cu piulitele. se lasa sa isi faca putin treaba, si apoi mai repeti operatiunea inca o data sau de 2 ori, este foarte eficient la chestii de genul. iar despre suruburile de la cutie, promit sa ma uit data viitoare cand o ridic pe elevator, si iti raspund. in ce parte a cutiei ai surubul respectiv? sus, jos, in fata, spate?