Autor Subiect: Ulei si filre cutie CVT Jatco CVT7 WR JF020E  (Citit de 210 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ivanp

Ulei si filre cutie CVT Jatco CVT7 WR JF020E
« : 17.Ian.2026, 04:24:49 p.m. »
Salut,
Azi cu chef de suruburi am vrut sa schimb filtrul extern de la cutia automata de pe suzuki swift 2021 50k km ... dar surpriza.
Ma asteptam sa fie cutia jf015e la care accesul la filtrul extern este foarte usor din lateral.
Am ramas surprins sa obeserv ca accesul nu mai este asa usor la acel filtru si cutia pare JF020E - atasez o poza.
Are cineva idee cum ajung la filrul din spatele motorasului electric negru din poza? pare ca ar trebui desfacut.

Multumesc.
  • swift AZ CA3S

The following users thanked this post: kellogs

Offline ivanp

Re: Ulei si filre cutie CVT Jatco CVT7 WR JF020E
« Răspuns #1 : 17.Ian.2026, 08:56:47 p.m. »
Da, am dat jos motorasul negru pt acces la filtrul extern. Pare o pompa de ulei electrica - probabil ajuta in procesul de start stop.
Are un oring pe care l-am refolosit (era inca flexibil bine) - pt schimburile viitoare o sa comand in prealabil.
Filtrul extern am folosit de la Vaico (cod V38-0512). Cele de le Febi (108279) am vazut ca vin si cu un oring dar nu l-am folosit (l-am pastrat pe cel vechi de la acel capac). Vaico pare ca are suprafata de filtrare mult mai mare decat Febi - l-am folosit pe cel de la Vaico. Am comandat ambele ca nu stiam care cum se potriveste sigur si daca oringul lui poate fi refolosit ...
Am comandat pt schimburile viitoare si suzuki - atat oring cat si filtru, intentionez sa schimb filtrul extern de la cutie la fiecare schimb de ulei motor.
N-am putut sa nu remarc cu amaraciune intervalul de service dat de Suzuki pt uleiul din motor - 15k km ... sa fie sanatosi, o sa-l schimb la 7-8k maxim.

Numai bine,
paul
  • swift AZ CA3S

Offline cristidav

« Răspuns #2 : 17.Ian.2026, 09:23:45 p.m. »
La 15.000 servisare ulei poti sa zici inca mersi.
Noile motoare vin cu 20.000 km interval de schimb, 0W20  :fluier:
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline ivanp

« Răspuns #3 : Ieri la 05:54:49 p.m. »
Am reusit astazi sa schimb si uleiul in cutie + filtrul intern - destul de uzat uleiul ... probabil ar fi trebuit un pic mai devreme - 40k in loc de 50k.
Am folosit RAVENOL ATF NS3/J4 - 4l.
La desfacere au iesit 3 litri, inlocuit, dat cateva ture - apoi am scos inca un litru cu pompa de extractie pe la joja si am pus litrul de ulei nou ramas din cei 4. Am inlocuit si garnitura de la baie cutie CVT.

Coduri piese:
filtru intern - 2657272MA0
garnitura baie CVT - 2476282KA0
oring carcasa filtru extern - 2472865RN0
filtru extern - 2472765RN0 sau Vaico V38-0512

Cupluri de strangere:
- filtru intern - 8nm
- baie CVT - 6nm
- buson CVT - 34nm
- surub fixare carcasa filtru extern - 8nm

La baia CVT, suruburile se strang in cruce - pun o poza cu ordinea de strangere.

Poate va fi cuiva de ajutor.

numai bine,
paul
« Ultima Modificare: Ieri la 06:19:23 p.m. de ivanp »
  • swift AZ CA3S

The following users thanked this post: NicNic