Autor Subiect: Caseta directie Ignis 2  (Citit de 3175 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cata quarkk

Caseta directie Ignis 2
« : 01.Nov.2011, 07:00:31 p.m. »
salut baieti!
am si eu o nelamurire..de ceva timp simt/aud un trancanit in volan. am fost cu ea la service si mi s-a spus ca trebuie schimbata caseta de directie, fiindca este capsulata si nu se poate umbla la ea. este adevarat? chiar nu se poate schimba nimic la ea? daca da, aveti idee cam la ce pret ar ajunge o caseta noua?
multumesc anticipat.

Offline hodoroncktronck

Re: Caseta directie Ignis 2
« Răspuns #1 : 11.Nov.2011, 12:15:09 a.m. »
Eu stiam ca in cazul asta trebuie verificata o bucsa teflonata care tine coloana de directie. :-/
Mergi la alt service si vezi ce-ti mai spun si aia. Pune-i sa-ti arate defectul, sa-ti argumenteze schimbarea casetei de directie. Am vazut o masina cu caseta defecta si avea alt comportament, trosnea cand virai de pe loc si avea joc in volan (cu capetele de bara, pivotzii si bucsele noi).
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI, 7-DCT - 2019
Ford Focus 1.8 TDCI - 100CP - 2005
ex: Suzuki IGNIS 1.5 GS AWD - 99CP - 2004

Offline cata quarkk

« Răspuns #2 : 24.Nov.2011, 01:03:02 a.m. »
in volan nu am joc la viraj, pe loc nu troncane, pe drum bun nimic suspect, doar pe macadam trancane, dar uneori are momente cand nu mai bate. de la service mi s-a spus ca s-au verificat si bieletele de directie si capetele de bara.. oricum o sa mai merg si prin alte parti, caci nu vreau sa dau o caruta de bani pe o caseta noua..am auzit de niste centre de reconditionat casete, in caz ca e nevoie...vreun sfat?
multumesc mult de raspuns :D

Offline danker

« Răspuns #3 : 10.Dec.2011, 06:59:35 p.m. »
- Sunt scumpe casetele de directie ( fro 15 ~ 20 bulioane ) mai cere si alta parere, mai vezi si pe la altii mai priceputi.
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline Myrcea

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 57
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #4 : 14.Dec.2011, 08:52:48 p.m. »
Salut!
Din nefericire am constatat ca nu sunt asa scumpe casetele de directie. Din cauza unui joc in volan si a trepidatiilor in volan la viteze mai mare (peste 90-100 kmh) cei de la Sara Motors Timisoara mi-au spus ca trebuie schimbata caseta de directie. Pretul la care imi pot aduce caseta este 920 de lei la care se aplica o reducere de 10%. Pe langa asta, se mai plateste si manopera, bineinteles...
Suzuki Ignis 1.3 VVT 4x4 Cat's Eye Blue (+eleron spate :D)

Offline cata quarkk

« Răspuns #5 : 06.Ian.2012, 02:40:39 p.m. »
am descoperit pana la urma singur care e problema, si din fericire nu e caseta, ci cupla de pe coloana de directie, cea cu cruce cardanica. aveti idee daca se gaseste pe undeva de cumparat separat? ca pe la piese auto prin tulcea mi-au zis ca nu este decat coloana cu totul, iar pe net nu prea am vazut..