Autor Subiect: Bucsi bara stabilizatoare  (Citit de 7811 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline flotl

Re: Bucsi bara stabilizatoare
« Răspuns #10 : 09.Dec.2010, 09:01:29 p.m. »
La mine se aude altfel. Uneori se aude chiar cand merg incet si pun o frana. De genul la manevre pentru a baga masina in curte, cand atunci cand pun frana masina se opreste imediat.
Ma gandesc sa nu fie flansele.
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.

Offline cipro

« Răspuns #11 : 10.Dec.2010, 01:50:09 a.m. »
mergi mai bine la un service ca sa fi sigur de defect,baga nenea mecanic levierul pe acolo si vede cam care ar fi treaba.bafta
CIPRO GRAND VITARA 1.9 DDIS      PH-19-DDI    FULL PREMIUM

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Gen: Bărbat
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
« Răspuns #12 : 06.Dec.2011, 12:25:07 a.m. »
Au inceput sa se auda si la mine mai puternic. Indeobste la temperaturi sub 0 grade cand dau in gropi :) si mai ales pana se incalzeste masina.
Inca de iarna trecuta, cand aveam 20 si ceva de mii de km, dar atunci nu se auzeau puternic, iar peste vara am uitat de ele.
Am banuit flansele de la amortizoare, dupa experiente similare cu Renault Megane, dar am avut drum azi la Marshall si Dl. ungureanu a avut bunavointa sa o testeze si sa-mi confirme ca e vorba de dansele. Le schimb odata cu revizia de 45000/3 ani ca trebuia sa ajung de mai bine de o luna.

Offline Dragos

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 87
« Răspuns #13 : 08.Dec.2011, 06:30:25 p.m. »
Am avut si eu acel zgomot... a inceput sa se auda pe teren accidentat, la balans. Am crezut ca e esapamentul in prima instanta. Dupa 1 an a inceput sa se auda la treceri peste limitatoare de viteza in treapta a 2-a un pic accelerat. Dupa ceva timp au inceput sa se auda pe drumuri cu mici denivelari...
Dupa  o scurta vizita la service, s-a constatat ca bara aluneca prin bucsi. se misca de la stanga la dreapta. Nu mult (te chinuiai sa tragi cu mana de ea cat timp era suspendata), dar destul incat faca acel zgomot. 9 Euro de bucsa si s-a rezolvat problema.
GV 1.9  Ignis 1.3
Diesel powered Japs

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
« Răspuns #14 : 02.Ian.2012, 02:07:35 a.m. »
La revizia mea facuta la Cobalcescu, mi-au facut un balans cu urechile ciulite si au zis ca nu e de la bucsile barii stabizatoare. Au conchis c-ar fi de la amortizoarele fata, da mie-mi vine greu sa cred ca s-ar fi putut duce dupa doar 45.000 km. Basca ca accentuarea acelui cloncanit am sesizat-o de pe la 13-14000km, cand masina intra in a doua sa iarna si avea un an de functionare.
Mult mai tare inclin sa cred ca este de la flansele din capul amortizoarelor fata (daca exista); face exact ca Megane-ul pe care l-am avut vreo doi ani. O sa caut si alte pareri mecanicesti.
Mai nou, de cand cu temperaturile mediteraneene din iarna asta, nu se mai prea aude respectivul clonc ci mai aud numa cate un scartz.

Offline Dragos

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 87
« Răspuns #15 : 30.Ian.2012, 05:11:41 p.m. »
Incearca sa inlocuiesti prima oara bucsile de la bara stabilizatoare... e cea mai ieftina si rapida dintre solutii. La fel credeam si eu ca s-au dus flansele.. si aveam 90 000 km... dar dupa ce am inlocuit bucsile a disparut sunetul.
Am invatat de-a lungul timpului ca de obicei, la o masina cu conditii normale de exploatare, zgomotele care incep sa se auda din senin fara motiv, sunt "an easy fix" :)
GV 1.9  Ignis 1.3
Diesel powered Japs