Autor Subiect: revizie 60 000 ce-i de schimbat?  (Citit de 3487 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Gen: Bărbat
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
revizie 60 000 ce-i de schimbat?
« : 03.Ian.2013, 02:28:18 p.m. »
Cine a mai schimbat ce la revizia de 4 ani la GV?
Ca din carte nu prea reiese musai decat ulei si filtru, uleiul in diferentiale si antigelul l-am schimbat acum un an, frana acum doi ani si cred c-o mai duce un an, placutele de frana au 56 000km dar vad ca nu fac urat(imi place sa fac frana de motor), filtrul de aer il aspir regulat, dar nu pare sa sufere ceva, evenimente n-am avut, cauciucuri i-am luat un set nou all seasons, i le pun mai la primavara.

Offline calmantu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
  • the bad and the ugly.
Re: revizie 60 000 ce-i de schimbat?
« Răspuns #1 : 24.Ian.2013, 02:33:21 a.m. »
Salut,

Iti raspund cam tarziu, nu stiu daca iti mai e de folos :)
Ce ai lasat tu pe dinafara sunt cutia de transfer (poate ai inclus-o la diferentiale? ca e acelasi tip de ulei) si filtrul de habitaclu (cel din torpedou, Suzuki ii spune filtru A/C).

Intrebarea ta mi-a adus aminte sa pun detalii despre revizia facuta in noiembrie, le gasesti aici, sper sa iti fie utile.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #2 : 24.Ian.2013, 08:59:40 a.m. »
Din cate am vazut si la mine, un filtru suflat nu se compara cu unul schimbat.
In cazul lui, m-am invatat sa il schimb de fiecare data cand fac revizia.
Go Terios!!!:)

Offline woe

• Full Member
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 24.Ian.2013, 10:46:37 a.m. »
Am schimbat 4,5l ulei Shell ultra extra 5w30, filtru ulei si aer mann ambele. Cel de habitaclu mai rezista el, n-a servit decat 10.000 km predominant drum lung. Uleiurile din diferential fata/cutie viteze&transfer le-am schimbat anul trecut, astea din diferentiale si transfer o sa le mai schimb la anul sau intre timp, mi-au pus elf si am inteles ca e unul dintre cele mai slabe calitativ.

Offline flotl

« Răspuns #4 : 25.Ian.2013, 12:25:20 p.m. »
Am 89.000 km cu masina. Ultima revizie am facut-o la 77.000 km.
Nu am schimbat niciodata pana acum uleiul la diferential. Stiu ca la o revizie mi-au schimbat uleiul la cutia de viteze cred.
E corect asa?
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.

Offline woe

• Full Member
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 25.Ian.2013, 12:56:24 p.m. »
in cartea de intretinere pe care o am eu scrie ca se verifica sau se schimba uleiul in diferential la 15.000. Asa ca la prima revizie le-am zis la cei de la Autonet sa-l schimbe, si l-au schimbat in diferentialul spate.
La 44.000km cand sa schimb uleiul in cutia de viteze, mecanicii de la Cobalcescu au zis ca nu, domne, trebe schimbat si in alelalte angrenaje, ca stim noi, asa ca au schimbat in diferentialul fata (nici nu stiam ca are) si central (cutia de transfer?), pe principiul ca sunt zemuri cu durata de viata limitata, trebuie si ele schimbate odata-si-odata. Si mi-au pus un Elf, nici nu m-am uitat sa vad daca e full sintetic, dup-aceea pe web am vazut ca-i printre cele mai hulite marci.
Acu, poate gasim un mecanic de meserie sa ne ilumineze, dar si eu cred ca uleiurile de angrenaje, chiar daca nu-s supuse la asa chinuri precum cel de motor, tot isi pierd din proprietati, nu sunt perpetuum lubrificabile.