Am fost la inceputul lunii intr-o excursie cu autocarul numita Anglia 10 zile. Traseul a fost:
ZIUA 1 Bucuresti-Gyor. Cazare la Ibis, foarte bine.
ZIUA 2 Gyor-Viena (scurt tur cu autocarul pe ringul vienez si popas o ora). Viena-Salzburg (gradinile Mirabell si Casa MOZART). Salzburg - München ( o bere negara de 1 litru la HOFBRAUHAUS, beraria de la 1589). Cazare la Imperial Munchen.
ZIUA 3 Munchen-Luxembourg (Catedrala Notre Dame si o terasa unde am savurat berea Battin). Luxemburg-Calais. Aici am mancat pentru prima data moules (scoici) cu un vin rose.
ZIUA 4 Calais -Dover prin Eurotunel. Dover -Stratford–upon–Avon (mult Shakespeare). Vizita Oxford. Si apoi cazare in Londra, la Travelodge.
ZIUA 5 Deplasare la Greenwich: Muzeul Maritim, Observatorul Astronomic si Meridianul Zero. Tot acolo, cea mai buna bere din excursie (London Pride) Plimbare cu vaporasul pe Tamisa. British Museum. Tur Londra cu autocar pe traseul: Turnul Londrei, Westminster Abbey, Trafalgar Square, Hyde Park, Catedrala St. Paul, Big Ben.
ZIUA 6 Plimbare prin Londra: Schimbarea garzii la Buckingam Palace, Westminster, Picadilly Circus, Trafalgar Square, Marks and Spencer, parcuri cu veverite, gaste, rate si pelicani. Fish and chips.
ZIUA 7 Londra-Dover. Traversarea Canalului Manecii cu ferry-boat-ul. Popas in Brugge (exceptional, merita revenit). Tur Bruxelles cu autocarul : Catedrala St. Michel, Palatul de Justitie, Basilica Sacre Cœur, vizita in exterior Atomium si Minieuropa, tur pietonal : Piata Spaniei, Manneken Pis, Grand Place. Timp liber (berea Triple Karmelite). Cazare in Bruxelles, Hotel Erasme.
ZIUA 8 Bruxelles -Koln (Domul, parfumuri cu celebra apa de colonie si cunostinta cu berea Paulaner) apoi deplasare pe Valea Rinului (legendara stanca Loreley). Cazare in Nurenberg la Ibis.
ZIUA 9 In Nurenberg-plimbare pietonala in centru la: Schoner Brunnen (fantana frumoasa), bisericile Sf. Sebald si Frauenkirche. Nurnberg-Viena (shopping la un supermall de tip Baneasa si un Zipfer rece). Viena-Budapesta, tur de oras prin zona centrala, traversand Dunarea pe poduri (Elisabeta, Margareta, Szabadsag sau Podul cu Lanturi). Cazare in Budapesta , hotel Polus.
ZIUA 10 Budapesta-Bucuresti.
Concluzia: Greu cu autocarul, etape de 700-1000 km zilnic, opriri prin benzinarii si parcari pe autostrada, impachatat-despachetat si carat de geamantane zilnic, peste 3 ore de film si mii de poze. Excelent tot ce am vazut, mancat si baut (peste 15 sortimente de bere). Propunere: In zilele 1 si 10 charter Bucuresti-Budapesta si retur, pana se construiesc autoastrazile in Romania.