Autor Subiect: suzuki grand vitara 1.9ddis cutie transfer  (Citit de 10025 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline luciandr

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
  • Gen: Bărbat
  • my gv
suzuki grand vitara 1.9ddis cutie transfer
« : 06.Iul.2011, 06:06:47 p.m. »
       Am incercat sa merg cu grand vitara mea cu cutia de transfer in pozitia N (numai pe asfalt uscat)............nu 4H......(stiu ca masina e 4X4 permanent iar pozitia N este pt. tractare)
am remarcat urmatoarele.....masina raspunde mai bine la acceleratii e mai sprintena, mai placuta......doar ca ma tot anunta un martor in bord  ca nu am diferentialul central cuplat......ce parere aveti....asata sa fie singura problema(senzorul din bord) a mai incercat cineva asa ceva?
suzuki grand vitara 1.9ddis 129 CP

Offline flotl

Re: suzuki grand vitara 1.9ddis cutie transfer
« Răspuns #1 : 27.Iul.2011, 08:47:07 p.m. »
Eu am crezut ca in N, fiind numai pentru tractare, nu se transmite deloc cuplu motor la roti. Dar oricum, ai grija sa nu strici ceva.
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.

Offline dafimoto

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 94
« Răspuns #2 : 27.Iul.2011, 10:16:25 p.m. »
Eu sunt chiar intrigat. Credeam ca N este doar pentru atunci cand esti tractat.
PS: e tractiune fata sau spate  :P ?
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDIS / 129 CP / 4x4 CU REDUCTOR / 5 USI

Offline luciandr

• Newbie
  • *
  • my gv
« Răspuns #3 : 31.Iul.2011, 11:02:34 a.m. »
   sal,
   am incercat sa vad ce se intampla in pozitia N .....ma intrebam  care e diferenta fata de situatia in care maneta cutiei de viteze este la liber....asa am vazut ca am tractiune iar masina e mai rapida doar ca martorul din bord se aprinde si ma anunta si acustic ca am diferentialul central (sau dublu ambreiaful) necuplat.....tractiunea :(eu personal cred ca e fata)....
     dar pe uscat masina se comporta semnificativ mai bine .....numai ca nu vreau sa experimentez pe masina mea......daca as stii cert ca nu implica vreo uzura, pe asfalt uscat nu as ezita sa folosesc pozitia N

Offline sx4 sedan 2009

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
« Răspuns #4 : 31.Iul.2011, 11:27:59 a.m. »
Luciand :pardon:......scuza-mi intrebarea dar N la cutia automata nu este sinonim cu punct mort la manuala? :-?

Offline dafimoto

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 94
« Răspuns #5 : 01.Aug.2011, 08:08:22 p.m. »
nu este vorba de cutie automata de viteze ci de comutatorul pentru tractiune cu 4 pozitii
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDIS / 129 CP / 4x4 CU REDUCTOR / 5 USI

Offline luciandr

• Newbie
  • *
  • my gv
« Răspuns #6 : 05.Aug.2011, 10:51:13 p.m. »
sx4 sedan 2009,...., N este la cutia de transfer (unde se selecteaza modul de tractiune:4x4; 4x4 cu dif central blocat; 4x4+reductor si N-se foloseste pt tractat)....
       saptamana viitoare merg in ungaria si daca am timp intru la un service suzuki sa-mi fac revizia (oricum trebuie sa-mi skimb si bateria---daca a mai skimbat cineva batereia ce-mi recomanda?) si voi discuta cu baietii sa vad ce parere au ei (suzuki e foarte bine reprezentata in ungaria si au multa experienta) .....cum aflu ceva pun pe forum