Autor Subiect: semnalizare kaput  (Citit de 5052 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Gen: Bărbat
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
semnalizare kaput
« : 05.Aug.2011, 01:12:30 a.m. »
Asta al meu din semnatura nu mai vrea sa dea semnale de stanga/dreapta/avarii. I s-a pus pata asa, deodata, dupa un drum scurt/normal, cam valurit, intr-adevar.
Dat fiind ca primul service autorizat e la 150 km de drum national (peste vara sunt salbatic), am fugarit un electrician local care si-a dat cu ampermetrul cum ca sigurantele ar fi bune. Mai mult nu l-am lasat, ca deja se uita mustrator la doua suruburi care ii ramasasera bacsis.
Dupa opinia mea precara, am dat vina pe releu, deci pus mana pe telefon si vorbit la Marshal Valcea, care mi-au zis pret dublu si termen de doua saptamani (venea de la Fukushima, pesemne, in Europa nu estem). Deci comandat piesa releu signal la magazin normal la cap, termen de livrare ramas cand o ateriza avionul, cautat in coarne si montat vedem pe unde o fi mai scurt.

Acu, releul meu, da parerea voastra. Ii posibil sa poata fi cauzat altceva electr(tron)ic decat releul? Astia de la Marshal n-au voit sa ma puna in legatura cu vreun electrician sa ma lumineze, la un service normal mi-e cam tarseala sa merg din cauza de japonezi atipici, iar sa fac 300 de km fara semnalizari pt. o constatare, mi-e cam grija.

Offline Laurentiu

Re: semnalizare kaput
« Răspuns #1 : 05.Aug.2011, 09:10:10 a.m. »
1. Asta al meu din semnatura nu mai vrea sa dea semnale de stanga/dreapta/avarii.
2. un electrician local care si-a dat cu ampermetrul cum ca sigurantele ar fi bune.
1. Ia fiecare siguranta in parte si verific-o vizual sau daca o depistezi pe schema electrica, te duci direct la ea.

2. O siguranta nu o verifici cu ampermetrul ci cu un ohmetru sau pur si simplu cu un bec la care legi 2 fire. Un fir il legi la "masa" (nu cea din bucatarie sau din sufragerie ci la TABLA masinii) si cu unul testezi capetele sigurantelor dupa ce alimentezi electric circuitele.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline woe

• Full Member
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 05.Aug.2011, 09:40:47 a.m. »
Astea le-a rezolvat electricianul. Asa zice el.

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 05.Aug.2011, 10:01:26 a.m. »
Asa zice el.
Si tu il crezi ??? Sigurantele or fi ele bune dar continuitatea dintre capatele sigurantelor in circuit, crezi ca sint OK ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline woe

• Full Member
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 05.Aug.2011, 10:07:25 a.m. »
M-am uitat in cartea de folosire, dar nu rezulta sa fie o siguranta speciala pt. semnalizari/avarii. Era una de 15A pt. avarii, dar la verificare, curent aveau toate. Mai merg la un service sa caut un electrician, daca zici ca nu-s de incredere.

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 05.Aug.2011, 10:58:57 a.m. »
M-am uitat in cartea de folosire, dar nu rezulta sa fie o siguranta speciala pt. semnalizari/avarii.
Fiecare circuit electric sau grup este trecut printr-o siguranta.
Pt problema ta trebuie verificat: siguranta aferenta, releul de avarie, releul de semnalizare si blocul de lumini (comanda pt semnalizari).
  • Suzuki SX4

Offline woe

• Full Member
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 01.Sep.2011, 10:48:50 p.m. »
M-am dus la service de Suzuki (la Marshall Valcea), c-am zis ca poate sunt si erori in calculator si le trebuie laptopul sa le anuleze.

Bineinteles, inainte de asta am comandat releu de semnalizare, daca-i bal, bal sa fie. Termen de livrare 15 zile, ca vine de la Fukushima.

Au gasit doua sigurante arse (invatatura de minte, sa nu mai apelez la nea Gica sculerul matriter).
Inlocuit (electricianul zice ca n-a identificat sursa scurtului care le ardea), tzacane, dau 50 de lei atentie si platesc doua sigurante (14 lei?), plec spre casa, dupa 20 de km se duce la loc si ma intorc. Hmm.

Zice seful de service - precis e de la carligul de remorcare. Electricianul care vine dupa 1/2 ora zice la fel. Inainte sa se apuce sa demonteze stopul spate, sa verifice legaturile prizei de remorcare cu sarmele masinii, mi-aduc aminte c-am vazut acum un an cablul care pleca din priza de remorcare oleaca cam prea in contact cu toba de esapament, si m-am tot tinut vreo doua luni sa il izolez suplimentar (aveam banda izoliera in buzunar la portiera), pana am uitat.
Ma uit sub masina - aia era, ca parea tare sugrumat. Ii spun la electrician, se baga dedesubt, izoleaza si pozeaza cablul cu pricina calumea, schimba siguranta si gata.

Iata de ce am stat pe langa masina trei-patru saptamani. Atentie la mesteri.

Tot raul spre bine, in timpul asta am facut Transalpina cu Matizul lui tetelu si am mai chinuit ATV-ul.