Autor Subiect: BOBINE APRINDERE  (Citit de 3537 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Yamato

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
  • Gen: Bărbat
BOBINE APRINDERE
« : 07.Iul.2011, 04:19:48 p.m. »
Am o problema cu bobinele de aprindere(doua bobine de la care pleaca cate doua fise spre bujii). Se incing si se opreste motorul. Le-am schimbat si se intampla acelasi lucru. Are cineva idee care ar putea fi cauza? Multumesc anticipat.

Offline VAXXi

Re: BOBINE APRINDERE
« Răspuns #1 : 07.Iul.2011, 04:24:37 p.m. »
Fisele bobinelor sunt in regula ? ar trebui sa aiba intre 4 si 10 k-ohm / metru. Conectorii sunt curati, sunt bine infipti ?

Offline Yamato

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 07.Iul.2011, 04:37:43 p.m. »
Da, fisele sunt in regula. Ma gandeam ca daca le-am schimbat si tot se incing si imi opresc motorul, ar putea fi ceva la partea electrica dar dinaintea acestor bobine.

Offline VAXXi

« Răspuns #3 : 07.Iul.2011, 04:44:18 p.m. »
Nu prea vad cum ar fi posibil sa afecteze bobinele. Sectiunea de verificare a aprinderii o gasesti in PDF-ul asta. Bobinele inlocuite sunt originale sau aftermarket ? intreb asta pentru ca exista posibilitatea descrisa in paragraful asta: One easy way to find if your vehicle has a loom resistance wire is to test your stock ignition system voltage while the engine is at idle at the COIL (+) terminal. If the measured voltage is within 1-volt of battery voltage, an ignition ballast resistor must be installed in the wire from the ignition switch.

Offline Yamato

• Newbie
  • *
« Răspuns #4 : 07.Iul.2011, 08:53:44 p.m. »
Multumesc pentru schema
Ma cam uit degeaba pe ea. Nu sunt de specialitate deci nu inteleg mare lucru.

Offline dorin4x4

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
« Răspuns #5 : 16.Dec.2012, 03:31:45 p.m. »
Pana la urma ai rezolvat problema ?

Offline unde

« Răspuns #6 : 18.Dec.2012, 03:06:37 p.m. »
Nu prea vad cum ar fi posibil sa afecteze bobinele. Sectiunea de verificare a aprinderii o gasesti in PDF-ul asta.

Din pacate link-ul nu mai e functional. VAXXi, daca mai ai fisierul, pune-l in alta parte si posteaza aici link-ul.
Suzuki Jimny 1.3i 2004