Mda, mare ajutor mi-ati dat

. Glumesc.
Oricum sper sa nu pateasca nimeni asa ceva, ca nu e usor. Am fost la service, am ajuns pe la ora inchiderii si nu au avut timp de mine, au zis sa revin ca sa dam masca din fata jos pentru acces la inchizatoare. Acest lucru nu cred ca se putea face fara sa fie sparta sau rupta in cateva locuri (asa credeam eu atunci)
In cele din urma, am rezolvat problema cu un vecin drept ajutor. Ideea e ca nu s-a rupt cablul ci a sarit de la locul lui (de fapt atarna liber in compartimentul motor). Cablul are la capat o bila care trage un dispozitiv rotitor care da la o parte blocajul capotei.
Accesul este foarte dificil prin masca. Am scos in cele din urma arcul de la locul lui pentru ca e prins in lateral si se vede. Ansamblul fiind detensionat, cu ajutorul unui electrod indoit am reusit sa impingem blocajul si sa ridicam capota. Daca, doamne fereste, vi se intampla asa ceva vreodata, nu va dati batuti si insistati. Se poate si prin grilaj.
O alta varianta (am observat-o numai dupa ce am ridicat capota) ar fi ca totusi se poate desface masca sus si flexa partial pentru a avea acces la dispozitiv. Este prinsa sus in lateral in doi braduti de plastic si la mijloc in doua cleme puternice de plastic care se pot impinge din fata cu o surubelnita lata chiar daca este capota inchisa. Restul grilajului este prins jos si nu se poate desface de afara. Zavorul este prins in patru suruburi de sasiul metalic, doua sus si doua jos
Oricum, am avut o satisfactie imensa ca am reusit singuri treaba asta fara sa fie nevoie de service.