Autor Subiect: Proiectoare ceata  (Citit de 4339 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Yooo

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 33
  • Gen: Bărbat
Proiectoare ceata
« : 29.Oct.2012, 09:18:36 p.m. »
Cu ocazia schimbarii papucilor de plaja cu bocancii strict necesar pentru sezon, m-am interesat cam cat m-ar ajunge kit-ul de proietoare pentru noul Suzuki Swift. Sa-mi cada plombele cand am auzit ca sare lejer de 1200 lei cu manopera.
Bon, am ajuns acasa si dai search pe ebay. Am gasit kit complet pentru noul model de Swift, culmea la 84$, cu discount 74$ (10$ discount pentru noii clienti).
Am dat un telefon la service sa-i intreb cam cat m-ar ajunge sa pun kit-ul care vine complet (cablaraie, buton, relee, suport si proiector propriu-zis cu bec H11), pret aprox. 200 lei.
Ce parere aveti despre acest kit de pe ebay si de diferenta de pret astronomica?

Offline Doru_Neo

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
Re: Proiectoare ceata
« Răspuns #1 : 30.Oct.2012, 03:08:02 a.m. »
Cam mult, eu cand am cumparat masina ma costa in jur de 700 lei cu tot cu montaj. La ce reprezentanta ai fost ?

Offline Yooo

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 30.Oct.2012, 03:43:39 p.m. »
in Constanta

Offline may05

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • bijuteria
« Răspuns #3 : 02.Nov.2012, 11:29:26 a.m. »
exact incearca si la auto net bucuresti tot 7 mil m-a costat si pe mine cu tot cu manopera !!!

Offline Yooo

• Newbie
  • *
« Răspuns #4 : 04.Nov.2012, 01:21:01 a.m. »
multumesc pt sfat

Offline GabrielC

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 28
« Răspuns #5 : 26.Nov.2012, 10:43:52 a.m. »
Salutare,
Un prieten de al, eu si-a schimbat becurile de pozitie din fata cu unele cu led-uri, am ramas placut impresionat de intensitatea luminii si ma gandesc sa fac acelasi lucru, ba chiar as vrea sa merg mai departe si sa schimb in primul rand becurile din proiectoarele de ceata, cele din spate (pozitrii si frana) si poate si pe cele de la semnalizatoare.
Asadar, rugaminte unde as putea gasi o lista cu tipurile de becuri pentru un Swift din 2009? Multumesc anticipat. 

Offline BXXENL

« Răspuns #6 : 26.Nov.2012, 10:58:58 a.m. »
http://www.pal-guide.com/search.php?lc=global&tl=5&mq=39&md=4707&ver=1.3

In pozitii sunt ok, pt ca inlocuiesc un bec foarte slab si exista leduri ieftine de putere adecvata, dar in rest nu iti recomand.Ledurile emit lumina la un unghi mult mai ascutit, si asta le face sa para foarte slabe sau chiar stinse atunci cand nu le privesti direct din fata. Deci pe semnalizare ar fi foarte proaste, si ar si clipi foarte des pt ca avand consum mic o sa se comporte ca si cum ar fi un bec ars. Pe frana la fel, in orice alt unghi decat direct din spate se vad foarte slab. Pe proiectoare le pui doar de fudulie, sa mergi cu ele aprinse ziua ca DRL, pt ca nu au nici macar jumatate din intensitatea unui bec normal de proiector, si vorbesc de alea scumpe, becuri cu led de milioane de lei.

Ca idee in bec ordinar de 55w are peste 1500 lumeni, cele Xtreme power si altele de genul au peste 2000 de lumeni. Un bec pe led are 600 daca e excelent...si costa de 3-4 ori mai mult decat becul pe halogen pe care-l inlocuieste.

Ledurile de putere mare care sunt folosite in faruri OEM se incing foarte tare, au instalatii speciale de racire, farurile sunt ventilate. Alea dau randament, au colimatoare speciale puse pe ele la o distanta precis calculata pt a largi unghiul de emisie a luminii.

Becurile din comert cu 500 de leduri SMD lipite pe toate partile sunt niste glume. Fiabilitate cel mult discutabila, si performante foarte slabe.
  • SX4 1.5
Alex

Offline GabrielC

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 28
« Răspuns #7 : 26.Nov.2012, 01:00:42 p.m. »
Multumesc mult Bxxenl, extrem de comprehensiv mesajul tau. In situatia aceasta mai degraba raman la cele de pozitii.... aveam impresia ca daca sunt LED-uri sunt mai intense , judecand dupa ce am vazut la amicul meu dar se pare ca nu e chiar asa.
Voi comanda atunci pe cele de pozitii fata, sa vad care este diferenta si in functie de rezultate mai vedem...
Inca odata multumesc.  GC

Offline BXXENL

« Răspuns #8 : 26.Nov.2012, 02:24:32 p.m. »
Cu placere. Eu m-am invartit mult intre neon (bec ccfl, avut un an si ceva pe masina) leduri (de toate soiurile si toate configuratiile) becuri albe si galbene si acum ma uitam la xenon de 15W pe pozitie. ledurile sunt de calitate slaba si se ard des, neoanele au tinut bine un an si dar cand s-au ars s-au ars cu totul prima data un invertor, inlocuit (50 roni) si la scurt timp si celalat invertor si cel putin un bec. Erau frumoase si puternice dar la 100ron/an nu merita. Xenonul de 15w e foarte puternic, ar bate arhi-suficient sa fie un DRL redutabil, dar trebuie sa tragi fire de la baterie, sa le pui releu, condensatori, sa le comanzi cu un modul DRL, prea multi bani pt niste beculete.

Sa iti pui leduri albe nu alta culoare ca sa nu ai probleme cu politia, eu am avut unele albe spre violet (aveau doar o tenta nu erau violet, dar nici albe  nu bateau), si am fost luat la bani marunti si pus sa le dau jos, altfel talon suspendat, amenda mare, si ITP de facut la RAR.
  • SX4 1.5
Alex