Autor Subiect: URGENT! Caut bucsa tiranti spate cod orig. 46282-81A00 sau echiv ADK 88006  (Citit de 2224 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline adis

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
  • Gen: Bărbat

Salut,

Am nevoie urgenta de o bucsa de la tirantul spate. Cod original Suzuki 46282-81A00, sau echivalent Camskill ADK 88006.
Aici sunt informatii si poze cu ele si unde se monteaza:
http://www.bigjimny.com/index.php?option=com_content&view=article&id=298
http://www.bigjimny.com/images/documents/Guide_to_Trailing_Arms_and_Bushes.pdf

CINE ARE BUCSA ASTA IL ROG FRUMOS SA MA CONTACTEZE! E URGENT! O platesc sau dau inapoi una noua intr-o saptamana!

Detalii:
Eu am luat un Suzuki adus din Germania, si evident, trebuie sa-l inmatriculez.
Procesul e cam asa, in mare:
- se face programare la RAR (online sau telefonic), se prezinta vehiculul pentru inspectie si eliberare CIV (carte de identitate vehicul), se plateste 385 lei. Daca e ok, se elibereaza (a doua zi?) CIV, daca nu, se da un raport tehnic cu problemele si sunt 30 de zile in care vehiculul poate fi adus inapoi la RAR fara programare si se verifica DOAR problemele semnalate, gratis. Dupa cele 30 de zile trebuie luat de la capat - programare, plata (385 lei), etc.
- cu CIV si actele originale (plus traduceri) se plateste taxa de prima inmatriculare la fisc (fosta taxa de mediu). Se preconizeaza ca aceasta taxa se dubleaza sau chiar tripleaza de la 1 ianuarie 2011.
- se prezinta toate hartoagele la primaria de domiciliu, pentru luarea in evidenta, se plateste impozitul pe anul in curs. Daca intarzii peste 30 de zile de la data de achizitie, primesti si amenda (30 de lei la mine in orasul de domiciliu).
- platesc niste taxe la CEC/BRD, asigurare RCA minim 6 luni, fotocopiat totul, se prezinta dosarul la Inmatriculari, Serviciile Publice Comunitare ale Prefecturii.

Am fost la RAR, mi-au iesit bine normele de poluare (EURO3, cum era de asteptat), alte teste, dar m-au picat pentru aceste bucse. Nimic de zis, ar trebui inlocuite. Pe 22 dec (miercuri) se fac acele 30 de zile pentru mine.

Daca ratez acest termen, trebuie sa ma reprogramez la RAR, risc sa pierd anul in curs, adica sa apuc taxele marite de inmatriculare. Nu mai zic ca deja am intarziat la primarie, dar m-am inteles acolo sa-mi dea doar avertisment.

Am comandat piesele de la Unix Auto - 6 bucse total (4 pentru partea cu axa, 2 in capetele celelalte), suruburi, saibe si piulite originale. Problema e ca n-au sosit toate piesele si a fost refacuta comanda pentru una din aceste bucse, dar nu ajunge in timp util, ratez termenul RAR si probabil si taxele inca mici.

Legea actuala e cam stupida, mi se parea normal sa-mi elibereze cartea de identitate si sa ma pice la partea tehnica, adica sa pot rezolva partea fiscala in timp ce astept piesele. Dar nu... traim in Romania si asta... stiti continuarea.

Deci, rog pe cine are o bucsa din asta (sper sa fie cineva!) sa ma contacteze - bucsa mea lipsa e pe drum, vine probabil intr-o saptamana.

AJUTOR! Doresc sa apuc taxele actuale de inmatriculare, nu cele de la anul.

Offline adis

• Newbie
  • *
O idee: nu am nici o relatie la RAR Voluntari, am auzit ca unii se "inteleg" acolo sa le elibereze CIV cu promisiunea sa repare masina cat mai repede. As face-o si pe asta, adica eu chiar vreau sa schimb bucsele alea, le-am comandat, m-am si programat la service, dar nu ma incadrez in timp din cauza evenimentelor neprevazute.

Poate primesc ajutor pe partea asta de pe forum? :)

Offline adis

• Newbie
  • *
Acest topic nu mai este de actualitate, daca vreun administrator citeste asta poate sterge tot thread-ul. Fiindca nimeni n-a postat aici decat mine, cred ca poate fi sters.

Pana la urma Unix au gasit piesa ratacita in stoc la firma mama, si a ajuns in dimineata zilei in care ma programasem la service la ora 13, am inlocuit bucsele, am primit cartea de identitate de la RAR, am platit taxele si am inmatriculat masina.