Chiar daca Jimny are 4 locuri pe panourile laterale spate unde ar veni montate lampi pentru iluminat, se pare ca Suzuki, fabricantul masinii a considerat sa scada pretul si nu a montat asa ceva.
Deseori, seara, s-a intamplat sa fie intuneric bezna si sa nu vad chiar nimic in minusculul portbagaj al masinii.
Asadar am purces la montarea unei mici lampi cu leduri in partea stanga ca acolo, la anumite modele vine o mufa cu 3 fire care chiar pentru lampa este. Se poate lua de pe ea atat +12v cat si -12v si -12v de la intrerupatorul usii spate. Eu nu am aceasta mufa cu 3 fire si am fost nevoit sa trag +12v de la plafoniera din fata masinii.
Am demontat plafoniera si m-am legat acolo cu un fir care l-am dus pe sub tapiteria plafonului demontand parasolarul stanga fata, scotand acele clipsuri de plastic unde ar fi manerul de viraj la modelele cu volan pe dreapta, demontat din cele doua suruburi si manerul de viraj pe stanga spate si "cracanat" putin ornamentul vertical de la spatele masinii si cel de jos pe care vine montata lampa. Astfel, prin spatiul creat am introdus firul avand grija ca acesta sa fie pozitionat bine si sa nu ma trezesc cu el ca atarna sau e presat pe undeva si poate face un scurt sau alte nazbatii.
Ducand firul de +12v acolo nu mi-a mai ramas decat sa ma leg cu inca un fir de intrerupatorul usii spate si acum cand deschid usa, se aprinde lampa.
Poze mai jos cu lampa care face arhisuficienta lumina si acum nu mai caut prin porbagaj ca orbetele pe intuneric

Aveam mai multe poze... pacat ca e permis una singura. Probabil din considerente de spatiu.