Autor Subiect: Conducerea preventiva  (Citit de 140765 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline jupanul1

Re: Conducerea preventiva
« Răspuns #1200 : 07.Aug.2026, 11:29:19 p.m. »
Aș dori doar să adaug un lucru: de ceva vreme majoritatea autovehiculelor dotate cu BSD (sau cum i-o zice fiecare producător la Blind Spot Detection) te vor avertiza dacă deschizi ușa și e ceva ce vine din spate, fie că e pieton sau biciclist sau autovehicul. Se aplică atât pentru ușile din față cât și cele din spate, primești un avertisment sonor dacă e cazul. De regulă funcția e o consecință a existenței altor sisteme de siguranță și vine la pachet cu multitudinea de avertizări pe care trebuie să le emită orice nou autovehicul conform prevederilor în vigoare pentru ceea ce se vinde pe piața din UE. Da, există prevedere inclusiv pentru obligativitatea echipării pentru senzor de detecție de alcool în aerul exiprat. :)

P.S. - eu nu mai pot să casc în mașină fără să duc mâna la gură că numaidecât mă și ceartă! Uite-așa am învățat cu forța și bunele maniere, acum duc mâna la gură când mă ia căscatul.
  • ex Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline Laurentiu

« Răspuns #1201 : 08.Aug.2026, 10:02:07 a.m. »
...majoritatea autovehiculelor dotate cu BSD (sau cum i-o zice fiecare producător la Blind Spot Detection) te vor avertiza dacă deschizi ușa și e ceva ce vine din spate...
Va mai trece mut timp pina cind tot muritorul va avea un asemenea avertizor.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline jupanul1

« Răspuns #1202 : 08.Aug.2026, 10:32:44 a.m. »
Mi se pare un mare pas înainte faptul că sistemul BSD e obligatoriu de-acum măcar la camioane, probabil că va veni curând și la turisme. Văd că toată gama Suzuki cu motor termic ce-i la vânzare acum (august 2026) are în standard acest sistem...
  • ex Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline enicky

« Răspuns #1203 : 25.Aug.2026, 10:25:50 a.m. »
  "Așadar, la data actuală, situația este următoarea:

-Permisele nu se suspendă automat, de la 25 august, pentru neplata amenzilor rutiere;
-HG nr. 530/2026 nu a fost anulată definitiv, dar aplicarea ei este suspendată;
-Mecanismul ar putea fi pus în aplicare ulterior, dacă situația juridică se schimbă;
-Amenzile neachitate nu dispar și pot fi recuperate în continuare prin executare silită;
-Suspendările aplicate pentru alte abateri rutiere rămân valabile și nu au legătură cu această decizie."

Pe toate retelele sociale circula un fake.
Presa din capitala alimenteaza se pare fakenews-urile prin neplublicarea acestor informatii, info pe care le-am gasit la doua ziare din Ardeal si la un post tv.
https://ziarharghita.ro/combatere-fake-news-permisele-nu-se-suspenda-de-la-25-august-pentru-neplata-amenzilor
https://maramuresonline.ro/soferii-cu-amenzi-rutiere-neplatite-nu-raman-deocamdata-fara-permis-instanta-a-blocat-noul-mecanism/
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #1204 : 26.Aug.2026, 11:56:11 a.m. »
Pe toate retelele sociale circula un fake.
Cred ca e unul din cei care stiu ce vorbesc in legatura cu legislatia:

Si inca un material anti-democratic; banuiesc ca legea e facuta pentru eventualii shtabi ori beizadele surprinse calcind pe bec:

« Ultima Modificare: 26.Aug.2026, 12:08:36 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ntire2000

« Răspuns #1205 : 26.Aug.2026, 09:36:03 p.m. »
Si inca un material anti-democratic; banuiesc ca legea e facuta pentru eventualii shtabi ori beizadele surprinse calcind pe bec:

BULLSHIT!

Încălcarea GDPR înseamnă încălcarea datelor personale.

Numărul de pe mașina nu e data personală, e un numar de identificare public.
Nu scrie nicăieri pe el nume, prenume, CNP sau alte date cu caracter personal.

Atâta timp cât nu se vede în filmare și moaca imbecilului care încalcă normele rutiere nu e nicio problemă de GDPR.
Se vede doar un autovehicul care circulă neregulamentar.

Iar proasta aia de avocată care bate din gură la începutul știrii e probabil una care a trecut prin examene orale prelungite ca să poată practica avocatura și să debiteze tâmpenii.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #1206 : 26.Aug.2026, 11:37:37 p.m. »
BULLSHIT!

Încălcarea GDPR înseamnă încălcarea datelor personale.

Numărul de pe mașina nu e data personală, e un numar de identificare public.

Este o alta vrajeala ieftina a unui post tv. pe care n-are cine s-o conteste oficial, adica pe romaneste, cine pune botul e bine("a spus la tv.!") cine nu, asta e, stiut fiind ca un post tv.,radio, etc. "n-are cum sa minta", doar interpreteaza gresit !
    Numarul unei masini, daca s-ar incadra la date personale, n-ar fi lipit pe masina, sa-l vada toata lumea! Masina nu se identifica cu propietarul, pentru ca ea poate fi condusa si de altcineva.
    avocatnet.ro spune asa :ANSPDCP e de părere că “prelucrarea de date preconizată (respectiv înregistrarea și publicarea pe internet a imaginilor cu numerele de înmatriculare ale autovehiculelor ai căror șoferi săvârșesc posibile contravenții sau infracțiuni în contextul circulației pe drumurile publice) nu respectă principiile prelucrării datelor, în special cel al legalității, iar monitorizarea respectării dispozițiilor legale în domeniul circulației pe drumurile publice este atribuția autorităților competente”.
  Deocamdata n-am vazut legea unde se stipuleaza acest aspect, deci nu stiu cat adevar si cata minciuna este. Dar daca luam in calcul ca omul/soferii vor sa comita abateri fara a fi sanctionati, e posibil sa fie cum am spus mai sus, adica o vrajeala de doi lei, evident promovata de cei mai prosti soferi(vezi postarea  :baston: pe waze)

Il urmaresc si eu pe TP, imi place de el, dar e doar politist, nu jurist , deci daca legea e momentan in stand by, ce functionar crezi ca se deranjeaza s-o aplice?
    Iar pe mine nu ma afecteaza! :-))
« Ultima Modificare: 26.Aug.2026, 11:58:41 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline trl

« Răspuns #1207 : 06.Sep.2026, 10:54:07 p.m. »
Astia-s idioti, inclusiv in alte state nr. de inmatriculare sunt considerate ca fiind corelate cu "Personally Identifiable Information", deci implicit si la noi in RO: https://www.portalprotectiadatelor.ro/numarul-de-inmatriculare-este-sau-nu-informatie-cu-caracter-personal-2627.htm.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 Spirit MT AllGrip

The following users thanked this post: enicky