Autor Subiect: Schimbare prindere far  (Citit de 2130 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline silviu09

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Gen: Bărbat
Schimbare prindere far
« : 15.Ian.2011, 05:04:42 p.m. »
Salut. Puteti sa imi spuneti daca stiti daca se poate schimba suportul de prindere al farului, adica daca se poate cumpara separat de far? Din pacate am lovit masina (spart bara din fata, indoit putin capota), dar la far nu mi s-a rupt decat sistemul de prindere. Am fost la reprezentanta si mi-au spus ca trebuie sa schimb farul cu totul... Deja sunt ruinat, dupa ce o estimare la prima vedere a fost in jurul sumei de 3-4 mii lei. Poate totusi se poate schimba doar sistemul de prindere, mai economisesc niste bani (nu am casco si a fost vina mea, mazga si franele cam proaste as zice eu).

Offline Laurentiu

Re: Schimbare prindere far
« Răspuns #1 : 15.Ian.2011, 06:00:16 p.m. »
Salut. Puteti sa imi spuneti daca stiti daca se poate schimba suportul de prindere al farului...
Din pacate nu se poate schimba numai "oala" farului pe care sint amplasate urechile de prindere decit daca gasesti un far la care e sparta sticla insa va trebui mare atentie la dezlipirea de oala a ceea ce a  mai ramas din sticla. Iti va trebui un pistol de aer cald pt a putea inmuia si curata masticul din canalul oalei.
O alta posibilitate ar fi sa recuperezi urechile si sa le lipesti sau sa confectionezi altele din tabla.
ATENTIE la demontarea motorasului de reglaj pe verticala a farurlui !!!
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #2 : 15.Ian.2011, 08:23:52 p.m. »
S-a mai discutat subiectul, ne intrebam de ce lamelele de fixare a corpului farului la caroserie nu sunt fixate si in acesta (corpul farului) cu suruburi, iar lamelele sa se vanda la punguta. Doar ca e ceva mai profitabil sa vinzi faruri, nu lamele.
Eu am gasit far SH cu 300 ron. Un far nou, after market costa tot cam atit. Nu te grabi cu procurarea pieselor, cauta si foloseste si piese din dezmembrari unde este posibil, eu asa am injumatatit cheltuielile de reparatie. Bafta !
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline silviu09

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
« Răspuns #3 : 16.Ian.2011, 01:26:12 p.m. »
Scuze ca nu am observat topicul cu farurile. Multumesc de raspunsuri, sper sa gasesc o rezolvare acceptabila.