Autor Subiect: Vacanta Europa 2010  (Citit de 4785 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Forte

Re: Vacanta Europa 2010
« Răspuns #20 : 12.Apr.2010, 03:41:29 p.m. »
Si cumparaturile ... dar suma maxima admisa pentru un produs a fost 10Euro cu foarte putine exceptii.
In schimb, ajunsi pe la ora 23-24 la VilleFranche sur Mer ... ni s-a cerut 260Euro pe un apartament, asa ca am preferat sa dormim cu 2euro intr-o parcare din port si a doua zi la prima ora, adica 8, ne-am cazat in acelasi loc cu doar 160Euro! Avantaj Viano ... 8 locuri, plus portbagaj imens! Record la cazare a fost la Palmdorf ... 200Euro ... apartamentul! Daca ai 2 copii nimeni nu-ti permite sa iei doar o dubla, obligatoriu minim 3 paturi!

Offline bogdanb

« Răspuns #21 : 27.Mai.2010, 09:49:41 p.m. »
Cu scuze pentru disparitia din ultimele doua saptamani, tocmai m-am intors dintr-o calatorie asemanatoare celei de care spunea Razvan, asa ca pentru cei interesati a fost cam asa:
In total am fost plecat aprox. 11 zile, de pe 15.05 pana azi 27.05.
Traseul a fost, ca sa mentionez doar locurile in care ne-am oprit:
La ducere:  Bucuresti-Budapesta-Salzburg-Strasbourg (2 zile)-Caen (3 zile)
La intoarcere: Caen-Paris-Strasbourg-Munchen-Budapesta-Deva de unde ne-am intors acasa.
In total am parcurs exact 5800 km (am si o poza facuta in fata blocului) cu o medie de 7.4l/100.

Iata cateva date pentru cei care vor sa calatoreasca astfel cu masina:
Mai intai, Ungaria si Austria au vignete (ca la noi) pe care daca nu le cumperi iei amenda 100% pentru ca ei chiar verifica daca ai. La unguri se cumpara online pe http://www.roviniete.ro/ si costa aprox. 26 RON/4 zile, suficient de exemplu pentru un weekend la Budapesta. Pentru Austria costa 7.9 EUR/10 zile si se cumpara din prima benzinarie (Shell) aflata la 300m dupa granita.
Benzina costa exorbitant fata de la noi, iar pe autostrada este cam cu 10% mai scumpa decat pe langa orase.
Indiferent ce spune presa noastra, preturile (de autostrada) sunt aproximativ urmatoarele:
- Ungaria = 320-380 Ft (~1.4-1.5 EUR/L)
- Austria = 1.25-1.35 EUR/L (cel mai ieftin am gasit la un OMV din Salzburg la 1.1 EUR/l)
- Germania = 1.25-1.35 EUR/L (nu am alimentat in Germania)
- Franta = 1.4-1.45 EUR/L (cea mai scumpa benzina din EU! cel mai ieftin am luat de la benzinariile de hypermarket cu 1.3 EUR/L)

Mi-au placut autostrazile din Ungaria, mai ales cea dinspre Austria, pe care ajungi pana in centrul Budapestei cu 100 km/h, !
Deoarece am prins un STAU de 15km aproape de Munchen, am ocolit pe niste drumuri comunale prin satele din jurul autostrazii. Chiar daca drumurile aveau cam o banda jumate (cu indulgenta) erau asfaltate impecabil si in general, satele bavareze sunt o minune cu peisajul lor de vis si cu oamenii simpli, fara ifose europeniste si fara xenofobii inutile. Recomand o pauza de masa la orice restaurant din oricare din aceste sate (mai ales daca e sambata seara), celor care vor sa surprinda esenta spiritului german.
Pentru drumurile din Franta un singur cuvant: impecabile. Multe autostrazi sunt cu plata (in jur de 8 EUR/100km) dar mi s-au parut cele mai bune din cele parcurse.
Pentru amatorii de calatorii in Franta, recomand cu mare caldura retea de drumuri nationale: e gratis, e semnalizata excelent, iar foarte multe DN-uri de la ei sunt de calitatea A2-ului nostru, cu singura diferenta ca viteza e limitata la 110km/h. Plus peisajul pentru care merita sa cheltuiesti 2 ore in plus.
Mi-au placut foarte mult satele normande, unele chiar de 500-600 de ani vechime, cu ulite inguste strecurate printre ziduri de piatra (care inca se pastreaza de sute de ani).
M-a dezamagit autostrada din Austria, care cu mici exceptii este foarte peticita, deci proasta si foarte zgomotoasa.

O sa revin curand cu poze si noi informatii.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline adrian_r5

« Răspuns #22 : 27.Mai.2010, 10:01:31 p.m. »
Ungaria si Austria au vignete (ca la noi)

... nu e ca la noi ... la ei doar pe autostrada ai nevoie de vinietele respective  ;)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline bogdanb

« Răspuns #23 : 27.Mai.2010, 10:21:34 p.m. »
... nu e ca la noi ... la ei doar pe autostrada ai nevoie de vinietele respective  ;)

Nu te contrazic, probabil asa ar fi si la noi daca am avea autostrazi ca ei :D.
Cert e ca pe mine m-a oprit politia maghiara la vreo 2km dupa granita. Unul din ei mi-a cerut documentele (pe care nici nu am apucat sa i le dau) si m-a intrebat unde merg, in timp ce celalalt s-a dus in spatele masinii.  M-am gandit ca poate mi-a verificat prin statie vigneta, fiindca primul a renuntat la acte si mi-a spus brusc "drum bun". Si nici nu venea vreo alta masina din spate  :dknw:

Offline hugbear

« Răspuns #24 : 28.Mai.2010, 11:32:07 p.m. »
celalalt s-a dus in spatele masinii ..... primul a renuntat la acte si mi-a spus brusc "drum bun". Si nici nu venea vreo alta masina din spate  :dknw:
Ti-a dat drumu' ca i-o fi confirmat ala din spate ca ai sticker-ul cu Suzuki-Club...  =))
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline bogdanb

« Răspuns #25 : 28.Mai.2010, 11:49:02 p.m. »
Mai stii !!!  =))

Offline adrian_r5

« Răspuns #26 : 29.Mai.2010, 10:50:54 a.m. »
Cert e ca pe mine m-a oprit politia maghiara la vreo 2km dupa granita.

... pe unde ai iesit din tara ?

Offline bogdanb

« Răspuns #27 : 29.Mai.2010, 07:40:14 p.m. »
Am iesit pe la Nadlac, cam pe la ora 16:00 (ora noastra). Sa fi fost doar la plimbarea de dupa masa? :-))

Offline adrian_r5

« Răspuns #28 : 29.Mai.2010, 08:19:26 p.m. »
Eu ies pe la Cenad ... si cam de fiecare data pe un drum lateral perpendicular pe drumu' care pleaca de la vama este o Skoda Octavia de politie ... inca n-am interactionat cu ei ... (si nici nu sint curios sa se intimple ...).

Offline bogdanb

« Răspuns #29 : 29.Mai.2010, 11:01:32 p.m. »
Eu ies pe la Cenad ... si cam de fiecare data pe un drum lateral perpendicular pe drumu' care pleaca de la vama este o Skoda Octavia de politie ... inca n-am interactionat cu ei ... (si nici nu sint curios sa se intimple ...).
Asa este. Era si acum, tot pe sensul "spre Ungaria" si ce mi s-a parut dubios, prea era la maxim 500m de vama sa nu fi fost la spaga. Partea nasoala pe acolo e ca din cate am auzit (si vazut) in general este lejer deci au si timp sa te tina de vorba.. :-S