Autor Subiect: Istanbul  (Citit de 6147 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Istanbul
« Răspuns #30 : 08.Apr.2011, 04:04:15 p.m. »
2400E/noapte!
Wooowwuiii.... ce pret! Dar cat era seara?
« Ultima Modificare: 08.Apr.2011, 04:05:56 p.m. de ..::Khaos::.. »
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #31 : 13.Oct.2011, 12:37:53 p.m. »
Vreau sa fac un weekend in istanbul :)

Astept info utile de la cunoscatori .. pana acum am trecut pe lista:

Ca obiective principale am ales cam asa (Taksim, Aya Sofia, Moscheea Albastra, Seara Turceasca, Shopping, Baie turceasca, plimbare, Traversare pod Bosfor, Croaziera Bosfor).

am facut si pe blog un mini plan pentru acest weekend dar nu stiu cat de relevant e :)

Weekend Istanbul

Help ! :)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #32 : 13.Oct.2011, 02:16:03 p.m. »
Hmm...sa vedem daca imi mai amintesc.
Taksim > te referi la piata cu bulevardu' de shopping, nu? E misto sa te plimbi si cu tramvaiul pe acest bulevard ;) In general sunt decorate tramvaiele ce circula pe acest traseu. In piata e posibil sa gasesti si un eveniment ceva - banuiesc ca te duci in weekend.
Hagia Sofia da....vezi ca din cate imi amintesc parca n-ai voie sa faci poze in interior folosind blitz-ul (un fel de regula generala). Neaparat sa fotografiezi fantana din fata bisericii..noaptea. Este un mic spectacol de culori.
Moscheea Albastra - da, la fel nu cred ca ai voie sa faci poze in interior folosind blitz-ul. @Mara trebuie sa fie imbracata decent (te pun astia sa iti iei un halat daca nu e destul de decent pentru ei...si te vei descalta :P)
Seara Turceasca - ce intelegi prin seara turceasca? Daca e ce cred eu - potol turcesc, incearca sa te "pierzi" prin Sultanahmet si cu siguranta vei gasi un resto care sa te atraga ;)
Shopping - nu il faci in Taksim?
Baie turceasca - n-am incercat  :dknw:
Pod Galata - misto, o sa vezi o multime de pescari si multe terase pe culoarele de jos. Miroase a peste muuult. In imediata vecinatate ai Turnu' Galata. Nu iti recomand sa mananci la restoul de sus... este al naibii de scump.
Croaziera Bosfor - costa vreo 105E (parca atat am dat eu ...cu cina si transfer de la si la hotel)...parerea mea este ca merita 100% chiar daca costa ceva, ceva.
Vad ca n-ai trecut in lista ta urmatoarele, care sunt cel putin la fel de impresionante, daca nu mai impresionante:
Biserica Cisterna - se afla in vecinatatea Hagia Sofia/ Moscheea Albastra si era in vremea ei de glorie de fapt rezervorul de apa in timpul imparatului...nu mai stiu. Google it  :D daca ai trepiedu' la tine poti face niste poze foarte faine aici.
Palatul Topkapi - pentru asta trebuie sa iti aloci minim 3h. E foarte interesant si are si un loc de belvedere unic (n-am mai gasit pe unde ne-am plimbat noi la fel) unde de altfel poti si manca ceva daca nu te zgarcesti - scump si aici evident.
Ar mai fi, zic eu, piata de ierburi egipteana. Pentru shopping poti incerca si unul dintre cele mai mari mall-uri din lume, Cevahir (noi am fost) si Turktelkom Arena (stadionul celor de la Galatasaray) care am inteles ca-i faina - noi n-am apucat sa o vizitam.

Cate zile vrei sa stai? Cand vrei sa pleci? Poate ne bagam si noi  B-) Btw...tot ce e mai sus se face lejer intr-un weekend gen Vineri - Duminica (cu plecare de Joi noaptea)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #33 : 20.Apr.2012, 04:36:55 p.m. »
In cele din urma am ajuns si noi la Istanbul :)

Momentan avem doar un mini articol despre Istanbul (este foarte mult de scris :D)

http://www.de-weekend.com/2012/04/istanbul.html