Autor Subiect: Cu SX4 prin Peninsula Iberica.  (Citit de 6831 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Cu SX4 prin Peninsula Iberica.
« Răspuns #30 : 24.Mar.2011, 11:49:31 a.m. »
A urmat pe traseul excursiei si cel mai sudic punct din Europa continentala, Punta de Tarifa.
Pana sa aungem acolo am facut o mica plimbare pe o plaja din apropiere unde nu era aproape nimeni, doar vreo doi oameni la plimbare cu cateii. Cu siguranta vara altfel sta problema.    :dream:
Dupa Punta de Tarifa am plecat spre Gibraltar. Am avut ghinion sa prindem niste avioane care aterizau asa ca am stat la vama cam 40 de minute. Ce au avioanele cu vama? Pai au, ca pista aeroportului intersecteaza drumul ce face legatura intre vama si oras. :) Am parcat in parcarea de la telecabina, care este gratis. Surprinzator la cat e de mare si la ce probleme sunt cu aglomeratia si cu locurile de parcare din Gibraltar. Spre ginionul nostru telecabina era inchisa publicului pentru mentenanta. Am vazut apoi ca in zona sunt multe microbuze care fac tururi pentru turisti. Si cum vremea era ploioasa am incercat unul. A fost o alegere inspirata, ghidul a fost simpatic si ne-a oferit multe informatii interesante. Plus ca nu a trebuit sa urcam pe jos pana la grote. Stanca Gibraltarului este ca un cascaval, plina de gauri, fie naturale, adica pesteri, fie artificiale, adica tuneluri sapate de om. Duapa vreo doua ore de tur am oprit pentru masa la o pizzerie chiar langa parcarea telecabinei. Au si alte preparate decat pizza, chiar si niste ciorbe, ceea ce mai rar gasesti prin acele locuri. Mancare buna, preturi accesibile, servire rapida, v-o recomand.  :)
Dupa masa am plecat spre Priego de Cordoba, in apropierea caruia aveam cazarea. La inceput drumul serpuieste de-a lungul litoralului, pe langa numeroasele statiuni estivale de aici, pentru ca mai apoi, in apropiere de Malaga, sa coteasca la stanga printre dealurile din zona, dealuri pline cu plantatii de maslini.

plimbare pe plaja...

Punta de Tarifa

Gibraltar

pe drum spre Priego de Cordoba...

PS.  ce se vede in plan indepartat in pozele de pe plaja e Africa.  :)
« Ultima Modificare: 24.Mar.2011, 11:57:32 a.m. de rexkrokiDAU »

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #31 : 24.Mar.2011, 04:59:35 p.m. »
Vreau sa dedic un post separat hotelului unde am fost cazati in apropiere de Priego de Cordoba. Am ales sa dormim aici doua nopti iar in ziua dintre sa vizitam Granada, aflata cam la 90 km departare.
Hotelul se numeste Huerta de las Palomas si ofera conditii foarte bune de cazare, o bucatarie excelenta si preturi decente atat la cazare cat si la mancare sau la bauturile de la bar. Sa nu mai vorbim de arhitectura deosebita si de caldura cu care stiu gazdele sa-si trateze clientii, chiar daca seara cand am ajuns receptionerul nu pricepea o boaba engleza. :)
Il recomand cu caldura daca ajungeti in aceasta parte a Spaniei.  :good:

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #32 : 28.Mar.2011, 11:30:13 a.m. »
Urmatoarea zi am vizitat Granada cu magnifica ei Alhambra.

Granada

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #33 : 28.Mar.2011, 11:38:22 a.m. »
Alhambra

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #34 : 28.Mar.2011, 12:19:25 p.m. »
In ziua urmatoare am pleca spre nordul Spaniei, pana la Barcelona. Nu am vizitiat Barcelona ci doar am dormit la un hotel de langa autostrada. Barcelona din ce am auzit are foarte multe de oferit si nu am vrut sa o vizitam pe fuga, ramane pentru o alta vizita in Spania, alaturi de Madrid. Probabil mai spre toamna, sa ne bucuram putin si de plajele de la Marea Mediterana.  :)

Am plecat apoi spre casa dar cu un mic ocol prin Principatul Andorra unde ne-am oprit pentru cateva ore in capitala, Andorra la Vella. Un orasel frumos, plin de magazine. Un adevarat paradis pentru cei pasionati de cumparaturi. Nu cred ca exista brand cunoscut din lumea asta care sa nu fie prezent aici. Nu stiu preturi, noi ne-am rezumat doar la vizitat orasul. :)  Daca va apuca foamea va recomand restaurantul Papacino, se afla chiar langa iesirea superioara din parcarea Prat de la Creu. Noi am mancat paella, foarte buna.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #35 : 28.Mar.2011, 12:37:17 p.m. »
Superba excursia! :dream:
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline supersgx7

« Răspuns #36 : 16.Iul.2012, 05:15:46 p.m. »
Miercuri dimineata plec si eu in sudul Spaniei , nici un aranjament nici o pregatire.SX4 are acum 11000Km si am facut revizia de 15000km.Sper sa nu am probleme cu ea in concediul asta.Daca am timp  am sa trec si prin Portugalia.
SUZUKI SX4 2.0 DDIS

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #37 : 16.Iul.2012, 05:34:02 p.m. »
O da! Frumos traseu! Pe ce perioada se intinde roadtrip-ul?
Te asteptam cu poze frumoasee! (de calendar :P)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline supersgx7

« Răspuns #38 : 16.Iul.2012, 05:38:18 p.m. »
  Pana pe 1 august cand trebuie sa ajung la servici.
SUZUKI SX4 2.0 DDIS

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #39 : 16.Iul.2012, 07:09:40 p.m. »
Drum bun si excursie placuta iti doresc.  :)

Sper sa-ti placa la fel de mult ca mie Peninsula Iberica si a ei bucatarie.  :dream: