Autor Subiect: Blocare cutie in mod 4H lock  (Citit de 254 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Bogdan222

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Bărbat
    • Ramnicu Valcea
Blocare cutie in mod 4H lock
« : 31.Aug.2026, 09:43:42 a.m. »
Salutare! Am de ceva timp o problema cu masina, ramane selectat modul 4H Lock. In momentul in care trec pe 4H, pare a ramane cumva agatat intre cele doua moduri. Se franeaza pana la blocare rotile din spate in momentul in care merg pe asfalt, la viteze mici si in special cu rotile bracate (mersul cu spatele, parcari). Pare ca se intampla mai des aceasta trecere de la 4H la 4H lock in momentul in care se muta greutatea pe fata, la o franare mai tare sau o incetinire in panta.
La bord nu am erori, martorii functioneaza ok cand trec dintr-o stare de tractiune in alta. Cand selectez din buton 4H lock se aude cum cupleaza, invers insa nu. Actuatorul de la cutia de transfer a fost schimbat.
Are cineva idee care ar fi cauza?

Masina: Grand Vitara II, 1.9 ddis
  • Grand Vitara II

Offline Hoinar

Re: Blocare cutie in mod 4H lock
« Răspuns #1 : 31.Aug.2026, 10:09:27 a.m. »
Nu este o problema, sa fac ele. Nu ramane agatat intre, ramane blocat pe 4H lock, pana isi gaseste punctul in care poate sa decupleze centralul. Este enervant stiu si eu m-am lovit de ea de foarte multe ori si cateodata trebuia sa fac manevra si de 2-3 ori pana sa iasa in 4H. Mergi pe un camp si exerseaza asta. Si mereu sa fi pe drept cu rotile fata drepte.

Trebuie sa faci procedura corect. oprit pe loc, masina scoasa din viteza si frana calcata. Treci din 4H lock, in 4H; de multe ori nu se intampla trecerea. Bagi in mers inapoi si incet sa te misti incet, incet in spate, pana auzi un clanc usor. Deci muzica oprita. Atunci martorii din bord se opresc din clipit. ( Chesti asta cu datul inapoi o faci ridicand usor si putin cate putin din ambreiaj si accelerata foarte putin, practic sa te misti ca melcul in reprize, daca mergi prea tare, sare peste punctul de eliberare si raman in 4H lock )

Daca mergi in coloana, asigura-te ca ala din spate lasa minim distanta de 2 masini liber in spatele tau sa poti efectua manevra. Din pacate la noi nu exista mentalitatea de a lasa spatiu si vin atat in mers cat si in stationare pana in curul tau de nu poti sa faci nici o manevra.

Cu 4H lock, nu ai ce cauta pe orice suprafata cu adrenta pentru ca rupi tot in masina. Stiu ca la manul spune ca se poate face si in mers, da, se poate, dar numai mergand drept si dureaza si cateva min la viteza foarte mica sa iasa singura. Cel mai sigur este oprirea pe loc penru orice schimbare din buton.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Ex. Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!