Autor Subiect: Păreri SUZUKI Grand Vitara 2007  (Citit de 601 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sv06sys

Păreri SUZUKI Grand Vitara 2007
« : 19.Mai.2026, 11:33:16 a.m. »
Salutare tuturor,

Am nevoie de o părere sinceră de la cei care cunosc bine modelul Suzuki Grand Vitara.
Dețin un Grand Vitara din 2007 și sunt într-un punct în care încerc să decid dacă merită: să investesc într-o recondiționare serioasă sau
să o vând în starea actuală.

Mașina are:
motor: 1870 / 95 kw
km: 210000
cutie: manuală
stare caroserie/rugină: rugina aripi spate
interior: piele stare buna
investiții făcute recent: schimbat motor

Îmi place mașina și știu că modelele acestea încă au fani, mai ales pentru 4x4 și fiabilitate, dar încerc să iau o decizie financiar rațională.

Din experiența voastră:
Merită recondiționată?
Mai există interes real pentru model?
Ce investiții NU merită făcute?
Care ar fi o valoare realistă în starea actuală vs. după recondiționare?

Mulțumesc anticipat pentru orice sfat sau experiență reală.
  • Suzuki grand vitara

Offline Hoinar

Re: SUZUKI Grand Vitara 2007
« Răspuns #1 : 19.Mai.2026, 11:43:35 a.m. »
Salut, ca fost posesor de GV3 pot sa zic asa.

Masina este cautata, dar nu foarte mult pentru offroad, ceea ce motorul de Renault nu este deloc ( el vine de pe Megane si Laguna care sunt masini de sosea, in sarcinca se supra incalzeste si se duce chiuloasa ). Banii pe care ii bagi in ea, nu ii vei recupera niciodata. Este o masina potrivita pentru Overlanding, daca esti fan. Rugina ai in mai multe locuri, doar ca inca nu sti, cand o sa te apuci de reconditionat o sa o gasesti :)

Fiabilitatea nu este puctul lor forte din cauza motorului dificitar.

Ca sa poti face ceva decent cu ea, trebuie schimbate suspensile cu unele dedicate, scuturi, bucsaraie, camper etc ( sunt trecut prin asta ), fara 1500 Euro nu scapi.
Apoi mai este partea de rugina, vopsit elemente, reconditionat si toate cele, de acolo de la 2000 de EU in sus e distractia. Ca sa o faci decenta, ai nevoie de minim 4000 Eu pentru un offroad mediu maxim, Sau overlanding aici cheltuielile cresc in fuctie de dotari.
Daca observi nu am pus jante si anvelope dedicate ( minim AT ).

Uite-te pe olx si vezi daca se merita. una funtionala o cumperi la 4000 eu. deci :)

Nu o compara pe a ta ca e reconditionata ca ai schimbat si ai facut, cumparatorul final nu da 2 cepe degerate pe asta. Cine vrea cumpara una si o face el, decat sa o cumpere facuta de cineva care nu stie nimic. Cine vrea una pt offroad nu cumpara una buna de mii de euro in plus fata de una la 3500 eu.

Plus ca impozit mare, taxe mari si o sa fie tot mai mari.

Nu uita, interesul real este foarte scazut pentru ele.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Ex. Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

The following users thanked this post: rexkrokiDAU, NicNic, sv06sys

Offline sv06sys

Re: SUZUKI Grand Vitara 2007
« Răspuns #2 : 19.Mai.2026, 11:45:38 a.m. »
Multumesc!
  • Suzuki grand vitara

The following users thanked this post: Hoinar