Autor Subiect: Probleme climatizare swift 2011  (Citit de 1307 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Mutulica2

Probleme climatizare swift 2011
« : 16.Ian.2021, 10:36:52 p.m. »
Salut. Am intampinat zilele astea o problema destul de urata.
Masina este swift 2011, 1.2 94 hp cu clima.
Cand dau pe cald, la sofer la picioare si pe gura din stanga de langa usa, nu vine aerul la fel de cald ca la pasager. Daca dau pe rece, vine rece full. Mi se pare ca nu comuta complet usita dintre rece si cald pe partea soferului.
Motorasul se aude ca merge, oare ce ar putea fi? Sa fie vreun gunoi ceva care obstructioneaza? Trebuie oare o recalibrare a usitelor de la clima? Stie cineva ceva despre acest subiect?
Nici nu vreau sa iau in calcul sa se fi rupt vreo roata dintata sau ceva ca ma nenoroceste la bani.
Multumesc
  • Suzuki swift 2011

Offline Mutulica2

Re: Probleme climatizare swift 2011
« Răspuns #1 : 11.Feb.2021, 04:19:15 p.m. »
Astăzi am rezolvat problema și am zis sa vin sa va zic și vouă. Am cumparat o pompa electrica la 12v, furtun de 20 mm și soluție de flush a radiatoarelor și am desfundat caloriferul. Acum baga căldura de arde la mana. Am pus furtunele ca să fac back flush, turul pompei mele l-am pus la returul caloriferului. Am pus soluția și l-am lăsat sa stea asa 15 minute. După aia am pus apa fierbinte într-o găleată și am lăsat pompa sa meargă 15 minute. După asta am pus 5 litri de oțet fierbinte cu 5 litri de apa și am repetat procesul. După asta am pus doar apa fierbinte ca să clătesc. Au ieșit niște depuneri care arata ca niște pietricele dar sfarmicioase.
  • Suzuki swift 2011

The following users thanked this post: gabineg, rexkrokiDAU

Offline enicky

« Răspuns #2 : 11.Feb.2021, 11:47:32 p.m. »
  Ai primit un sfat bun si ai rezolvat-o fara sa inlocuiesti caloriferul.
Cocluzia ar fi ca antigelul trebuie schimbat mai des, parerea mea.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Mutulica2

« Răspuns #3 : 12.Feb.2021, 09:17:05 a.m. »
Mașina are acum 230k km și antigelul a fost schimbat litera de lege la 3 ani deci nu prea are legătură aparent. Antigelul a fost curat tot timpul, nu s-a tulburat măcar vreodată. Explicația ar fi probabil ca au fost antigeluri care minteau la caracteristici. S-a folosit doar g11 albastru.
  • Suzuki swift 2011