Autor Subiect: Problema pompa ABS/ESP  (Citit de 3086 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Sulica_adrian85

Problema pompa ABS/ESP
« : 10.Apr.2020, 08:15:23 a.m. »
Buna ziua! Cer scuze administratorilor dacă nu am postat unde trebuie. Am un Suzuki Grand Vitara din 2008 si am următoarea problema: am următori martori aprinzi....ABS, ESP, ESP OFF, BRAKE, 4L, N....si ledul de la clima cel de pe selectorul de aer(recirculare/exterior) se aprinde intermitent. În plus de astea  nu imi mai merge nici vitezometrul, nici nu imi mai arată consumul si nici temperatura de afara.Am fost la service (două la numar) si mi-au zis ca este modulul ABS. Acum va intreb: este obligatoriu să înlocuiesc pompa ABS cu același cod? Ma refer sa o iau second hand.  Modul ABS se poate repara? Nu exista cumva un senzor, sau altceva care sa fie defect? Mentionez ca cei de la service au găsit si 2 sigurante arse(Nu stiu care exact).atasez un filmuleț cu erorile  Multumesc frumos!
  • Grand vitara 2008 1.9 ddis

Offline liviutiutiu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
  • Gen: Bărbat
  • Nu furați!! STATUL detestă Concurența!!!
    • Drobeta Turnu Severin
Re: Problema pompa ABS/ESP
« Răspuns #1 : 12.Apr.2020, 11:46:07 a.m. »
Salut. Tu ai alte bube pe acolo. Dacă este pompa ABS defectă (senzorul de presiune din interiorul ei) îți rămâne aprins doar ESP. Pompa ABS se înlocuiește doar cu una cu același cod (aceeași marcă de mașină, același model, același an de fabricație, aceeași motorizare). De reparat pompa ABS se poate repara, dar la noi în țară, nu am găsit să poată face cineva această operațiune. In germania se poate, https://www.ecutesting.com/product-catalogue/suzuki/grand-vitara/abs-pump-ecumodule-combined/. Codul de eroare trebuie să fie C1028 Master Cylinder Pressure Sensor Circuit Failure . Dacă era aprins doar ESP, sfatul meu ar fi fost să o lași în pace, trece-o la categoria ”așa face toate”, dar văd că tu ai o grămada de martori aprinși, plus că spui că nu-ți merge nici kilometrajul și temperatura exterioară. Ce coduri de erori ți-au găsit cei de la service, sau nu ți-au pus-o pe tester?
  • Grand Vitara - 2008

The following users thanked this post: Sulica_adrian85

Offline andrei grosu

« Răspuns #2 : 29.Apr.2020, 11:06:38 p.m. »
salut. eu am avut o problema similara si era de la ceasurile din bord. mergi la un electrician auto sa verifice contactul sau cauta sh
  • grand vitara

Offline andrei grosu

« Răspuns #3 : 29.Apr.2020, 11:44:16 p.m. »
incearca sa lovesti usor in ceasurile de bord  , daca se sting si se aprind martorii ai un pin fisurat
  • grand vitara

Offline Sulica_adrian85

« Răspuns #4 : 05.Mai.2020, 07:17:41 a.m. »
Va salut! Ieri am fost la service sa vad codul de eroare este C1071 UNITATE DE COMANDA ABS, Eroare internă....dacă mă poate ajuta cineva îi mulțumesc anticipat!
  • Grand vitara 2008 1.9 ddis