Autor Subiect: 4x4 AUTOMAT - zgomot si trepidatie la subturare in automat  (Citit de 6430 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dthem

Re: 4x4 AUTOMAT - zgomot si trepidatie la subturare in automat
« Răspuns #40 : 28.Nov.2020, 08:35:50 p.m. »
Hai sa va zic, am fost eu la dealer joi, nu e nicio problema de soft, nu exista niciun update, nu pot modifica parametrii cutiei, nu au ce sa faca, masina nu are probleme (so they say). Problema evident ca exista si se manifesta in continuare.

Evident, nu mi-am luat automata ca sa stau cu ea pe manual si nu cred ca cineva si-a luat. Nu inteleg afirmatiile unora ca daca mergi cu 30-40 la turatie mica o faci din economie. O faci pt ca asa e traficul si asa decide cutia sa tina turatia, nu e nicio economie. Evident ca si mie imi place sa ii dau talpa si sa aud turbina cum se dezintegreaza la 6500 rpm, dar nu am unde in Bucuresti, asa ca merg la 1100 de rpm in a 5-a cu 50 de kmh pentru ca asa decide cutia de viteze  :-))

Problema o rezolvi simplu din acceleratie, o calci mai tare si gata. Nu va pierdeti timpul pe la reprezentanta.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #41 : 28.Nov.2020, 10:27:14 p.m. »
Am sa imi permit sa fac o sugestie tutror, indiferent ca motorul vostru este diesel, benzina sau hibrid, cutie de viteza automata sau manuala.
Banalul filtru de aer(eu personal fac chestiunea asta, atat la masinile, cat si la motocicletele familiei), sa fie suflat cu aer comprimat, de exemplu la o vulcanizare, la cel mult 5.000 de km, indiferent de care este intervalul in km dat in manual! NU este valabil la filtrele sport ce se greseaza cu acel spray uleios-oricum acestea au regim de curatare(spalare si regresare) la maximum 4.000-5.000 km. Ganditi-va ca motorul va respira mult mai bine si deci asta poate fi una din cauzele unui consum mai ridicat urban, si nu numai. In orasele mari, exista praf mai mult decat in orasele mici, deci eu consider ca e o actiune mai intemeiata. Nu este o operatiune rocket-science sa scoti acel filtru din air box si sa faci asta. Veti ramane surprins ce "praf" iasa in momentul suflarii lui cu aer comprimat!
Sper ca nu este considerat un off topic. :)

Offline naafrayu

« Răspuns #42 : 03.Dec.2020, 10:03:18 a.m. »
Topicul fiind de cutie automata, mersul asta subturat, la 1.700-1.800 de turatii, nu face cutia sa comute instant in treapta inferioara?
Sau, la cate turatii schimba in jos? .... ca tu nu ai control, face ea ce vrea  :-> (asta posesorii de automata pot sa ne-o spuna)

cutia mea automata din semnatura cum ajunge la ~2000t avanseaza in alta treapta de viteza si ma duce spre ~1500, iar daca se intampla ceva si reduc viteza (preventiv/ de ex ma apropii de intersectie si am rosu) ramane in acea viteza scazandu-mi turatia la 1100-1400 nestiind sa creaasca treapta; in momentul in care de ex incep sa accelerez (ca s-a pus verde) apare acea senzatie de subturare (zgomot rotund specific) ce dispare dupa ce depasesc 1500 (probabil in toata aceasta perioada treapata de viteza ramamand neschimbata (adica intre momentul in care am ajuns in treapta x de viteza cand mi-a retrogadat la 1500 , am scazut viteza (truatiile scazand spre `1000) , am crescut viteza si pana ajung din nou la 2000 turatii)
  • SX4 S-CROSS ALLGRIP 4X4 AT 1.4 BENZINA, 05.2019, 10,000KM, DAB AUTO BUCURESTI