Autor Subiect: Vitara fum motor  (Citit de 304 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline promaa2002

Vitara fum motor
« : 29.Nov.2025, 10:14:13 p.m. »
Va rog , poate a mai intalnit  cineva….iese fum…am dus.o in service de 2 ori…nu au dibuit.o , pierde ulei pe undeva…dar localizarea ? mulțumesc ! Pun și un video, poate ajuta…
  • vitara

Offline ntire2000

Re: Vitara fum motor
« Răspuns #1 : 29.Nov.2025, 10:27:09 p.m. »
Am o întrebare: motorul ăla a beneficiat de vreo estetică în ăștia aproape 10 ani de utilizare?
Arată prea curat și mă gândesc să nu fi beneficiat la un moment dat de un jet de apă prea rece care să fi provocat o fisură undeva.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline promaa2002

« Răspuns #2 : 30.Nov.2025, 02:38:29 a.m. »
Da, in service l.au curățat/spalat, cică sa.si dea seama pe unde are o scurgere mica ulei ( este mica pt ca nu se cunoaște la joja ca ar pierde ulei ) ca asta bănuiesc ei ca produce fumul, ulei in contact cu o galerie fierbinte…...dar nu au depistat înca pe unde curge uleiul, mentionez ca iesitul fumului este aleatorie, iese când și când….nu tot timpul ! Mulțumesc !
« Ultima Modificare: 30.Nov.2025, 02:52:19 a.m. de promaa2002 »
  • vitara

Offline Leutz

« Răspuns #3 : 01.Dec.2025, 01:23:47 a.m. »
Mie mi s-a intamplat ceva similar acum cativa ani. Nu era de la ulei, ci de la un cablu de pe langa motor care era imbracat intr-o protectie groasa din plastic. Asta atingea motorul si se incingea.

Daca zici ca fenomenul nu e continuu, atunci poate fi de la ceva fire sau elmente de plastic care in anumite conditii ajung sa atinga motorul. Posibil ca vreo prindere care tine cablurile departe de motor in mod normal sa se fi deteriorat iar la socuri sau alte miscari ale masinii sa lase acele elemente sa se miste catre motor.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: promaa2002

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 01.Dec.2025, 09:56:31 a.m. »
Mirosul de ulei ars este diferit de cel al plasticului. Ar trebui sa vezi ce miros are fumul ca sa poti determina cauza.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: Leutz, gabineg, promaa2002