Ca nou posesor de Sx4 S-cross(îl am cam de două săptămâni) pot să afirm în cunoștință de cauză, că varianta pe benzină e mult mai ok, cu condiția să fie 1,4 Boosterjet. Varianta cu motor de 1.0 iese din calcul- după părerea mea. E prea mică. Dacă vorbim de alegerea între benzinar sau diesel, deja vorbim despre alte criterii de evaluare și ar însemna să fim off-topic.
Înainte de a cumpăra mașina am testat și benzinarele și dieselul. De departe motorizarea 1,4 Boosterjet mi se pare cea mai potrivită, după părerea mea. Zgomot redus, cuplu foarte bun al motorului, un consum decent(deocamdată la cei aprox. 900km cât am la bord nu mă pot pronunța chiar în mod corect, însă pare în regulă). Turbina face toate paralele. Când am cuplat pe opțiunea SPORT m-am băgat în ceva depășiri fără nicio reținere.. Se descurcă impecabil, deși inclusiv în opțiunea AUTO merge la fel de bine.
Cât privește designul, fie interior sau exterior -DE GUSTIBUS NON DISPUTANDUMEvident nu e mașina ideală, însă depinde de ce vrei, ce aștepți și ce gusturi ai. Eu mai am un Golf V în familie, pe care l-am achiziționat de nou, la vremea respectivă, acum vreo 10 ani. Dacă mă refer la interior, spre exemplu, cel de la Golf e mult mai stilat , dar - cum se spune - nu le poți avea pe toate.. Per total sper să fiu mulțumit pe mai departe.