Autor Subiect: ulei de motor  (Citit de 1131 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline noricu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
  • Gen: Bărbat
    • baia mare
ulei de motor
« : 10.Iun.2021, 10:08:30 p.m. »
buna seara.am un swift 2020 .km 3500.azi  mi a aparut pe bord "change  engine oil"".cam devreme nu?sugestii? multumesc mult
  • suzuki swift 1,2 cool mild hybrid

Offline ntire2000

Re: ulei de motor
« Răspuns #1 : 10.Iun.2021, 10:18:38 p.m. »
Pai revizia se face la 12 luni sau 15k de km (sau 20k) - depinde cum e specificat în cartea service.
Se ia în considerare prima conditie îndeplinita.
Daca tu ai folosit masina 12 luni dar ai facut doar 3500 de km eu zic ca mai poti merge cu acelasi ulei înca pe atâta dar risti sa pierzi garantia pe motive de "indisciplina".
Intreaba si vezi ce zic cei de la reprezentanta (ideal ar fi totusi sa ai un mail sau o hârtie în caz de ceva ulterior, sa nu te trezesti cu surprize).
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline noricu

• Newbie
  • *
    • baia mare
« Răspuns #2 : 10.Iun.2021, 10:34:00 p.m. »
am 8 luni de utilizare.  90 % in oras ,consum 6,3  si 7,4 iarna 

Offline ntire2000

« Răspuns #3 : 10.Iun.2021, 10:52:00 p.m. »
Atunci e o eroare (doar daca masina nu a stat în showroom înca 4 luni de la prima cheie - când le dau jos de pe trailer).
Eu zic sa contactezi dealerul local.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: noricu

Offline enicky

« Răspuns #4 : 11.Iun.2021, 01:45:22 p.m. »
...sugestii? multumesc mult
    Intra in CB cu cele doua "bete" si gasesti optiunea de anulare. Mi s-a intamplat si mie la 3800km.
Revizia mergi normal la an sau km indicati in manual. A facut anul de la iesire din fabricatie, dar la pregatirea pentru vanzare se pare ca dealer-ul mai "uita" sa seteze data de vanzare.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: noricu

Offline noricu

• Newbie
  • *
    • baia mare
« Răspuns #5 : 12.Iun.2021, 09:11:03 a.m. »
exact asta mi a rspuns dealerul .n au  actualizat setarile de productie cu cele de livrare

Offline enicky

« Răspuns #6 : 12.Iun.2021, 12:57:05 p.m. »
exact asta mi a rspuns dealerul
  Da, tu ai avut un dealer corect, pe mine Autonet ma chema sa schimb uleiul ! Ridicol !
Asta pentru ca le este "greu"(sau nu-i intereseaza!) sa faca un set de reguli/procedura de pregatire de vanzare a unei masini, (care nu e un ...avion) pe care s-o urmeze orice dealer.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip