Autor Subiect: Probleme ambreiaj Swift 2012  (Citit de 2789 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sorinu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
Probleme ambreiaj Swift 2012
« : 05.Feb.2016, 11:52:02 p.m. »
Salutare,

De ceva timp am observat ca la plecarea de pe loc ambreiajul patineaza dar numai cand masina este rece, de obicei dimineata. Dupa ce se incalzeste nu mai patineaza, in schimb se aude un troncanit scurt la plecare de pe loc. Daca patinatul este evident o problema de ambreiaj, troncanitul nu stiu sigur daca sa il atribui tot ambreiajului.

1. Ceva idei inainte sa ma duc la service si sa incep saga convingerii mecanicilor?
2. Ambreiajul este acoperit de garantie sau l-au incadrat la "consumabile"? Masina a intrat in al 4lea an de garantie si are 51k km.
3. Reviziile le-am facut la Cobalcescu pana acum, dar nu mai este dealer Suzuki. Ce service Suzuki imi recomandati dintre cele ramase in Bucuresti?

Multumesc!

Offline NicNic

Re: Probleme ambreiaj Swift 2012
« Răspuns #1 : 06.Feb.2016, 02:21:00 a.m. »
1.Ambreiajul are un simptom evident de uzura (patinarea).Dar numai la 51000km e prea repede ca sa cred ca e uzura fara sa il fi fortat. Troncanitul de dimineata este cam vag descris. Primul gand ar fi ca sunt placutele de frana cele care desprind de discuri. Uneori, in anumite conditii, placutele pot sa se "lipeasca" de discuri si la prima plecare se aude un zgomot specific, la ruperea "lipiturii"

2.Ambreiajul uzat (consumat) nu este acoperit de garantie. Daca esti sigur ca nu ai fortat ambreiajul, atunci poate fi altceva si va trebui sa identifici ce anume! Si daca e alta problema la origine, poate vei beneficia de garantie, cine stie?

3. Nu recomand service-uri pentru ca nu stiu ce pretentii ai. Dar pot sa spun ca si eu am cumparat masina die la Cobalcescu, iar interventiile le fac la service-ul Autonet. Personal, per ansamblu sunt multumit de prestatiile lor.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline sorinu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
« Răspuns #2 : 08.Feb.2016, 01:03:22 a.m. »
Multumesc Nic!

1. Ambreiajul nu este fortat. Masina este a sotiei care merge cu preponderenta extra-urban, eu merg ocazional cu ea si asa am constatat problema.
Troncanitul nu se aude dimineata doar, ci aproape de fiecare data la plecarea de pe loc. Este un sunet scurt, metalic ca si cum motorul ar fi subturat si zdrangane ceva pe acolo...

2. Am inteles.

3. Service-ul Cobalcescu nu m-a dat pe spate, dar nici nu am facut decat revizii la ei. Pentru mine reperul in materie este service-ul Asko  International (dealer Honda). Acolo esti tratat omeneste, corect si profesional de la receptie pana la mecanicul care se ocupa de masina ta. In plus mecanicii sunt f buni. Desi sunt service de marca, vine lumea cu tot felul de masini la ei. Am vazut de la Logan pana la Range Rover acolo.
In fine, cred ca m-as multumi ca si cei de la Suzuki sa fie macar civilizati si sa nu incerce sa ma prosteasca in fata asa cum am mai vazut. O sa incerc Autonet.

Offline gabi capra

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
    • bucuresti
« Răspuns #3 : 11.Feb.2016, 01:13:53 a.m. »
Am un swift din 2006 , cu care s-a mers mult in oras . Bineinteles ca nu mai e in garantie asa ca in timp am apelat la mecanici pe care ii cunosc de mult . Pe la 75 k m-a lasat ambreiajul . Am luat chit amdreiaj Valeo  de la Unix cu 270 lei (adevarat cu ceva relatii ) si montat cu 400 la un prieten care lucreaza la Radacini dar face si particular
  • suzuki swift