Autor Subiect: Nisipul si sarea  (Citit de 2126 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Dan Chiritescu

Nisipul si sarea
« : 18.Ian.2016, 09:07:40 a.m. »
De ieri a venit iarna cu adevarat.

Zapada e frumoasa, dar nisipul si sarea cu care se trateaza de obicei drumurile sunt oribile. Macina asfaltul si tabla masinii. Si din cauza asta o masina rulata in Romania e alta decat una rulata in Vest. Ieri am fost Brasov - Predeal - Cabana Trei Brazi (era bine de aveam Vitara deja primita). La dus era doar indepartata zapada, la intoarcere pe DN1 zapada se transformase in apa. Trebuie sa se fi dat cu ceva, temperatura era -11. Insa nu parea sa se fi dat cu nisip nici in Predeal, nici in Brasov. Nu am mai auzit in mers nisipul sarind pe tabla.

In alte orase cum e?

• renault megane scenic II 1.5 diesel (2004)

Offline sfichiu

Re: Nisipul si sarea
« Răspuns #1 : 18.Ian.2016, 10:15:56 a.m. »
In Suceava contrar asteptarilor nu avem zapada!! :-j
  • VITARA S ,Matiz

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #2 : 18.Ian.2016, 01:21:22 p.m. »

nisipul si sarea cu care se trateaza de obicei drumurile sunt oribile. Macina asfaltul si tabla masinii. Si din cauza asta o masina rulata in Romania e alta decat una rulata in Vest.
Daca luati in considerare Danemarca=Vest, acolo se foloseste sarea "la greu". Mai putin pentru zapada (ca nu prea au), mai mult pentru polei - vremea umeda favorizeaza aparitia frecventa. Cum scade temperatura putin sub zero cum se umple strazile de sare.
Noi din RO ne-am obisnuit sa ne plangem din orice. Daca nu se da cu sare, "de ce nu s-a dat"! Daca se da cu sare, atunci "de ce s-a dat"! Acolo nu comenteaza nimeni. Si ei stiu ca sarea corodeaza tabla, dar pun prioritate sigurantei circulatiei. Iar de masini se ingrijesc singuri: fac tratamente aticoroziune cam o data la doi ani.

-

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline marcone

« Răspuns #3 : 18.Ian.2016, 02:37:48 p.m. »
La ce rata de uzura morala (nu fizica) are o masina in zilele noastre e si normal ca primordiala sa fie siguranta pasagerilor in detrimentul longevitatii automobilului.

Offline Dan Chiritescu

« Răspuns #4 : 18.Ian.2016, 07:23:30 p.m. »
Aha, deci se poate fara nisip. Ma voi declara extra multumit daca nu voi mai vedea nisip acum, noroi apoi, si mult praf in primavara pana la prima ploaie sanatoasa, care uneori vine foarte tarziu. Daca nu s-a inventat ceva mai putin coroziv decat sarea si la acelasi pret, sare sa fie. Multumesc pentru info.

• renault megane scenic II 1.5 diesel (2004)

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 19.Ian.2016, 12:32:19 p.m. »
Daca nu s-a inventat ceva mai putin coroziv decat sarea si la acelasi pret, sare sa fie.
Se poate folosi clorura de calciu sau chiar zeama de sfecla ( http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/experiment-protv-care-este-cea-mai-eficienta-solutie-pentru-deszapezirea-strazilor-metode-europene.html ). ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!