Autor Subiect: a doua dezamăgire in cazul Ignis  (Citit de 5965 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline raresi

a doua dezamăgire in cazul Ignis
« : 16.Aug.2015, 10:53:38 p.m. »
Am mașina de când sunt pe aici pe site, de 3 ani. Prima dezamăgire s-a produs pe un drum Cluj-Napoca - Timișoara: am ajuns atunci la concluzia că un Ignis poate fi incomod la un drum lung și cu timp scurt de ajuns la destinație.
A doua s-a produs în acest week-end: Cluj-Napoca - Vadu Moților, via Beliș-Poiana Horea, cu halte la Scărișoara, Albac, Peștera Pișoaia și altele de genul. Au fost 350 km pe drumuri asfalt, nu tocmai ca-n palmă, și drum de țară, spre Ghețarul Vârtop chiar cu ceva mai greu.
Concluzia mea: Ignisul este o mașină cu anumite limite care au început să devină deranjante. Printre ele:
- ținută deficitară la drumurile lungi
- pe drumurile mai rele, se simte cam totul direct în interiorul mașinii - țopăie de colo-colo. precizez că tocmai am investit în mașină o groază de bani pentru diferite chestii, inclusiv o mică revizie.
- la 120 km/h, siguranța e o chestie de noroc + consumul, nu te mai uita pe bord, calculele au sfidat deja logica.
- în caz de impact ușor, mașina e serios zdruncinată. am experimentat într-un mic accident în oraș.
- pe drumurile strâmte asfalt de munte, cu curbe strânse și pante înclinate, nu e deloc fun să o conduci...pe bune.
- isonorizare precară
- sistem audio aproape de casetofoanele anilor 90.

concluzia mea este că Ignisul este o mașină fun to drive în oraș, mai ales că-i benzină, bună pe drumurile bune - nu foarte bune scurte, destul de firavă pe drumurile neasfaltate. Dacă sunteți pentru excursii lungi, drumuri nu tocmai bune spre destul de grele (nu forestiere sau cele specifice off-roard-ului autentic, să fim înțeleși), dacă sunteți pentru siguranța pasagerilor și o ținută bună la drum întins + confortul pasagerilor + ceva drumuri în oraș....atunci e timpul pentru altceva. E greu să îmbini așa ceva într-o mașină, dar sunt câteva opțiuni.

Online cristidav

Re: a doua dezamăgire in cazul Ignis
« Răspuns #1 : 19.Aug.2015, 10:59:10 a.m. »
Nu cred ca poate fi dezamagire. Sa fim seriosi, doar stiai ca cumperi o "cutie" de masina (nici SX4 nu e departe). E adevarat ca e neplacuta o masina care topaie, in comparatie cu o limuzina luuuuunga. Dar trebuie tinut cont la ce o folosim :)

- ținută deficitară la drumurile lungi
- pe drumurile mai rele, se simte cam totul direct în interiorul mașinii - țopăie de colo-colo. precizez că tocmai am investit în mașină o groază de bani pentru diferite chestii, inclusiv o mică revizie.
- la 120 km/h, siguranța e o chestie de noroc + consumul, nu te mai uita pe bord, calculele au sfidat deja logica.

E nah, vrei si capra si varza ? :) E normal sa topaie, doar e masina-cutie cu arcuri tari. Dar unde ajunge Ignisul nu ajunge nici pe departe nicio berlina cu confortul ei cu tot. Si stiu, caci inainte sa am SX4 am batut multi km de drumuri proaste la munte cu Ignisul unor amici. Ignisul bate si SX-ul, sincer sa fiu, datorita ampatamentului mai mic si a unghiului de atac mai bun.

Ce benzinara care urca muntii consuma decent la 120 km/h ? SX e la fel, nu ma mai uit in bord peste 100 km/h.

- pe drumurile strâmte asfalt de munte, cu curbe strânse și pante înclinate, nu e deloc fun să o conduci...pe bune.

Cea mai buna gluma posibila. Ever ! Pe langa ca pe asfalt merge orice tiriflishca de masina, deci, si Ignisul si oricare alta, Ignisul in plus duce drumuri proaste in pante in curbe la munte fara probleme. Si inguste ca naiba ! Cum sa spui asa ceva ? :) Mai spun o data ce-am spus mai sus ? Nu...
Vorbim totusi de un anumit pret/tip de masina. Daca vrei berlina confortabila, ia-o, dar ramai la valea Prahovei. Daca vrei 4x4 care sa impace si varza si capra, scoti bani din buzunar :)

Scuza-mi ironia, dar totusi, tu pentru ce ti-ai luat masina asta ?
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14837
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 19.Aug.2015, 06:58:19 p.m. »
@raresi, scuze ca deviez de la topic, dar observ ca ai deschis discutia in sectiunea Jurnal de bord. A fost intentionat, adica doresti sa ai un jurnal de bord cu numele topicului, sau ti-a scapat si ai postat aici din greseala in loc de ria dedicata Ignis-ului? 
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline raresi

Despre Ignis, ceva aventuri
« Răspuns #3 : 25.Aug.2015, 09:46:07 p.m. »
@gabineg
da, o eroare din partea mea. incerc sa mut postul unde trebuie.

@cristidav
nu am ignis 4x4 sa ajunga in extrem de mult locuri inaccesibile, dar, da, de acord...am ajuns in destul de multe locuri in care berlinele s-au uitat cu jind. oricum, pe mine ma duce exact unde am nevoie sa intru pe cararile de munte, eu chiar sunt muntoman nu in sensul Vaii Prahovei, ci intr-un cu totul alt sens, dar e alta discutie.
eu chiar nu ma simt ok + safe in masinuta pe terenuri mai nasoale sau pe cele stramte in care ramane fara suflu + notez ca merg in vacante cu familia, deci, masina e incarcata.

intre timp, mi s-a blocat si portbagajul...so, dupa cateva patanii din astea, sunt nitel dezamagit. ma uit la alti tipi cu alte marci, aceeasi varsta, si nu au nici pe dracu. in schimb, Ignisul meu a inceput sa acumuleze vertiginos pe caiet.
« Ultima Modificare: 25.Aug.2015, 09:53:20 p.m. de raresi »

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14837
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 25.Aug.2015, 10:01:31 p.m. »

@gabineg
da, o eroare din partea mea. incerc sa mut postul unde trebuie.

Nicio problema. O sa-l mute probabil un moderator.

Trimis cu Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Online cristidav

« Răspuns #5 : 25.Aug.2015, 10:25:10 p.m. »
Ai nimerit la fix. Sunt acelasi tip de om ca tine, cu mersul la munte, ba chiar si familist de vreo 3 ani, tot cu mersul pe munte :)
Si te inteleg, dar e un compromis pe care il acceptam, ca sa ne facem treaba cum vrem, daca nu avem prea multi bani de aruncat pe alte masini babane.
Restul, tu stii ce vrei :)

Offline raresi

« Răspuns #6 : 26.Aug.2015, 12:18:37 a.m. »
@cristidav
:) f bine, ma bucur ca am dat peste un muntonam.
nu-i nevoie de bani pt masini babane, avem multe optiuni pt a ajunge unde vrem noi si fara SUV-uri. mie-mi place mult marca Suzuki, de aceea si am ales-o, dar, totusi, sa fiu eu acea exceptie a masinilor de serie? adica, sa fie Ignisul meu tocmai exemplarul nereusit dintr-o serie? :)

mai am un test de maine: Piatra Craiului + Parang, sa vedem. da, portbagajul tot nu mi se deschide :)

ps: chiar ma batea gandul sa trec la ceva monovolum la urmatoarea masina...poate Opel Meriva, sa vad si nemtii ce produc, pana acum am avut in posesie doar asiatice

Online cristidav

« Răspuns #7 : 26.Aug.2015, 09:48:21 p.m. »
nu-i nevoie de bani pt masini babane, avem multe optiuni pt a ajunge unde vrem noi si fara SUV-uri.

Daca-mi spui si mie care sunt alea multe optiuni, ti-as ramane recunoscator. Eu am avut la alegere doar Dacia, Ford Fusion (ca are si el o garda de doamne-ajuta) si SX4. Toate noi. Daca vorbim de seconduri, sunt alti bani in joc, piese cazute, reparatii, etc...

ps: chiar ma batea gandul sa trec la ceva monovolum la urmatoarea masina...poate Opel Meriva, sa vad si nemtii ce produc, pana acum am avut in posesie doar asiatice

Nu duci cu Meriva nici jumatate din cate drumuri rele duci cu Ignis, are garda la sol semnificativ mai mica. O fi ea incomoda, dar eu tot consider ca masina are capacitati bune in offroad modest. Si nu esti singurul care sufera la confort. in primul nostru concediu cu SX4 a fost... cam greu, mai ales ca inainte cu un an imi facusem concediu cu un Opel Insignia inchiriat, in care ne-am labartat toti 3. Iti dai seama cum fu anul asta in Muntenegru... :)  Dar ce drumuri a dus SX-ul in Muntenegru, Insignia in Anglia nici nu visa macar ;)

Nu vreau sa ma gandesc ce amuzant va fi cu doi copii si masinuta asta in concediu :-))

Dar sunt multumit. Daca o schimb, consider ca singura varianta mai buna e un 4x4 gen Duster/ASX/Quashqai/etc. Dar mai mananc multe paini si mai bat multe drumuri rele cu SX4 din dotare pana atunci, aia e clar.

Si nu regret dezavantajele. Si daca ma gandesc numai la cat de aproape m-a dus de zonele placute, unde odinioara ajungeam doar dupa juma de zi de plimbare perpedes, iar acum fac o ora cu micutii si ma bucur de liniste cum altfel n-as fi facut-o, si tot sunt multumit de ea :)
Nu uita, trebuie sa vezi partea plina a paharului, motivul forte pentru care ai ales masina :)
« Ultima Modificare: 26.Aug.2015, 09:50:18 p.m. de cristidav »

Offline raresi

« Răspuns #8 : 14.Sep.2015, 09:19:36 a.m. »
@cristidav
Citat
Nu uita, trebuie sa vezi partea plina a paharului, motivul forte pentru care ai ales masina :)

yep, Ignisul mi-a cam adus acum aminte> mai bine de 2500 km facuti. Un traseu general, excluzand drumurile adiacente: Cluj - Lacu Rosu - Bicaz - Lacul Sfanta Ana - Bran (+Plaiul Foii, pt cunoscatori & Transbucegi) + Voineasa + Groapa Seaca + Statiunea Parang (sus, sus, pe la 1760 m) - Cluj - Timisoara - Cluj.
Singura problema: in Parang nu o mai vrut sa urce pe ultima panta, mai abrupta. Or trecut pe langa mine doar vreo 3 masini 4x4 si o Dacia MCV (hilar, as spune!, dar depinde si de sofer si de faptul ca nu era masina personala, deci, tipul s-a incumetat). De aceasta data, micul Ignis a trecut testul. Ramane doar senzatia de incomod la drumul lung de > 3-4 h pe drum bun sau trancanitul...dar, vad motivul forte.

A, sa nu uit....ai dat tu exemplu pentru a ajunge unde vrem noi si fara sa bagam bani in masini babane: Dacia Duster? Eu am vazut masina asta prin locuri in care nu credeam ca poate urca....serios. Iau in calcul serios optiunea asta pentru cand voi renunta la Ignis.

Online cristidav

« Răspuns #9 : 14.Sep.2015, 04:46:49 p.m. »
Diferenta de calitate interioara si atentia la detalii, pentru o masina low cost, m-a facut sa aleg SX4 in defavoarea Dusterului. Poate, peste 10 ani, cand o voi da pe a mea, o sa arate si dusterul mai de doamne ajuta in interior. Nici duster 2015 nu m-a incantat in interior, diferenta intre ea si Suzi fiind maricica inca. :)
Bafta si drumuri faine si line ! (baga o speteaza, ceva, si vei sta mai comod. eu asa am facut)