Autor Subiect: GPL  (Citit de 4571 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ff_2004_06

Re: GPL
« Răspuns #10 : 23.Feb.2015, 10:34:03 p.m. »
"V-a cer scuze ca-ci am pus...", "nu o s-a mai vizitez...", "I-mi pare rau ca nu m-a ridic la..."?  :-O
Ar fi de munca mult la corectat. :)
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline NicNic

« Răspuns #11 : 23.Feb.2015, 10:55:55 p.m. »
"V-a cer scuze ca-ci am pus...", "nu o s-a mai vizitez...", "I-mi pare rau ca nu m-a ridic la..."?  :-O

Asa ceva cred ca a fost scris intentionat.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline cristidav

« Răspuns #12 : 23.Feb.2015, 11:02:35 p.m. »
Si daca n-ar fi fost intentionat, chiar nu se poate trece cu vederea ? (nu vreau sa le incurajez, dar poate in respectivul om se regaseste un suflet bun si un posibil coleg altruist, numai bun pentru forum)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #13 : 24.Feb.2015, 07:37:53 a.m. »
Nu.
Fiecare dintre noi mai greșim, din grabă, neatenție sau neștiință, mai ales dacă scriem de pe o tastatură virtuală cu autocorectie. Dar scrisul corect înseamnă în primul rând respect pentru colegii de forum și de aceea nu trebuie să sărim de cur în sus dacă cineva ne atrage atenția în mod frumos și civilizat, ci trebuie sa ne însușim critica și să încercăm sa ne revizuim mesajele până nu apăsăm pe butonul de postare.
Spre deosebire de alte medii virtuale, forumul trebuie sa rămână un loc unde se folosește virgula și predicatul.

Offline ccris

« Răspuns #14 : 24.Feb.2015, 07:59:02 a.m. »
Dacă devin obligatorii și diacriticele eu renunț...

Gesendet von meinem D5503 mit Tapatalk

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #15 : 24.Feb.2015, 08:13:03 a.m. »
Să nu facem din țânțar armăsar. :)

Offline miaunica

« Răspuns #16 : 24.Feb.2015, 08:46:54 a.m. »
...se putea sa nu facem praf si topicul asta?!  :D
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline Leutz

« Răspuns #17 : 24.Feb.2015, 08:56:31 a.m. »
Hai sa incetam offtopic-ul.

In primul rand @hugbear se referea la punctuatie, nu la alte aspecte legate de gramatica limbii romane. Punctuatia este necesara pentru o citire mai usoara; motiv pentru care in regulamentul forumului sunt referiri la punctuatie si editare. Sunt cateva chestiuni simple, care daca nu sunt stiute pot fi citite o data si insusite; de exemplu: litera mare la inceput de propozitie, punct la sfarsitul propozitiei, s.a.m.d.

In privinta chestiunilor mai complexe legate de gramatica (cratime/acorduri/conjugari/declinari corecte), ele nu sunt trecute in regulament pentru ca ar insemna ca publicam acolo cele 800+ de pagini ale gramaticii limbii romane; asadar nu putem impune perfectiunea. Putem emite doar recomandari, rugaminti sau putem discuta pe marginea unor erori in mod constructiv, pe topicurile dedicate.
E adevarat ca ar fi de preferat sa scriem corect; toti ne dorim lucurul asta. Insa forumul (administratorii si moderatorii) nu are printre atributii educarea celor care nu stau foarte bine cu gramatica. Chiar daca forumul ar impune gramatica perfecta si s-ar implica activ in aceasta directie, nu ar avea competenta necesara. Deci nu poti sa ceri ce nici tu nu esti sigur ca ai.

Eu, ca moderator, nu am emis niciodata avertismente si nici macar observatii referitoare la gramatica, pentru ca fiecare postator posteaza mai 'gramatical' sau mai 'negramatical' in functie multe variabile, pe care nu ar fi nici util, nici elegant sa incercam sa le sapam prea adanc. Insa am intervenit pentru a atrage atentia asupra punctuatiei, pentru ca cele cateva reguli simple sunt usor insusibile si sunt in regulament.

Acest lucru l-a facut si @hugbear, dupa ce utilizatorul in cauza a avut o serie de postari anterioare la fel de greu citibile din cauza punctuatiei.
Intr-adevar, e posibil ca tonul celor scrise de @hugbear sa para persiflant, insa sunt convins ca nu asta a fost intentia lui. Poate @hugbear are ceva de zis legat de asta, ca sa-l asigure pe @pisicaneagra ca nu era vorba de nici o persiflare. Dupa care incheiem offtopic-ul si il si stergem.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline hugbear

« Răspuns #18 : 25.Feb.2015, 09:47:41 p.m. »
Exprimarea scrisa e singura forma de interactune pe un forum. Daca nu poate fi facuta intr-un mod inteligibil, ce sens mai are?

Ca in orice casa, si aici e binevenit oricine, daca intelege sa se stearga pe picioare la usa.

Exprimarea mea din postarea respectiva s-a dorit cat se poate de benigna. Daca s-a inteles altceva, imi cer scuze.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #19 : 26.Feb.2015, 02:51:37 p.m. »
...se putea sa nu facem praf si topicul asta?!  :D
............ si sa mai fie facut off topic chiar de moderatori. :)  (asta ca o completare pt ca mi s-a sters postul de pe "Way of....women")  ;)
« Ultima Modificare: 26.Feb.2015, 02:54:34 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!