Autor Subiect: ambreiaj carait si hasait  (Citit de 3683 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline nolfys

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
ambreiaj carait si hasait
« : 04.Mar.2015, 09:41:30 p.m. »
Salut,

Am un suzuki swift 1.2 care are apx 8500 de km.
De apx 2 luni, la plecarea de pe loc caraie ambreaijul.(la inceput era insezabil, apoi se auzea din ce in ce mai des).
De vreo saptamana, dupa un drum de cativa km, se auzea un hasait la schimbarea vitezelor indiferent de viteza.
Ajuns acasa oprit motoroul...calcat pedala de ambreaj dupa cateva apasari hasaitul...(mai dispare mai apare)
Hasaitul aparea la dupa cativa km de mers si se auzea enervant peste muzica(prima oara am crezut ca o fi de la incaltari)

Am fost in reprezentanta pt o verificare.
Au dat cu un spay.(asa face toate)
2 zile ok, azi la urcarea in rampa cand sa plec dupa loc, iara caraitul :)
Hasaitul nu a mai aparut inca.

V-ati mai lovit de asa ceva? (trebuie investigat/ sa mai astept)

Offline Laurentiu

Re: ambreiaj carait si hasait
« Răspuns #1 : 05.Mar.2015, 09:05:56 a.m. »
dupa cateva apasari hasaitul...(mai dispare mai apare)
Poate o eventuala aerisire a circuitului hidraulic de actionare a ambreajului ar putea rezolva problema. Daca nici asa nu se rezolva, banuiesc ca de vina ar fi placa de presiune (decalire).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline nolfys

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
« Răspuns #2 : 29.Apr.2015, 07:44:20 a.m. »
Am fost la revizie..mi a schimbat pompa de ambreiaj a aerisit ceva..și timp de o săptămână a mers ca unsa.  Înainte pare ca agata la schimbatul de viteze...dar în săptămâna minune ok. După a reapărut.  Este sesizabil și enervant după ce mașina se încălzește. ..Atât hasitul cat și caritul.  Uneori hasitul se aude și dimineață la prima apăsare a pedalei de ambreiaj și devine des în aglomerație sau după 15 min de mers.

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 29.Apr.2015, 09:05:53 a.m. »
AEste sesizabil și enervant după ce mașina se încălzește. ..Atât hasitul cat și caritul.  Uneori hasitul se aude și dimineață la prima apăsare a pedalei de ambreiaj și devine des în aglomerație sau după 15 min de mers.
Ai placa de presiune decalita sau cu defect de fabricatie. Daca desfaci ambreajul, se va observa pe placa de presiune culorile decalirii (violet) pe un anumit sector.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline mihaela9

« Răspuns #4 : 11.Iun.2015, 04:16:53 p.m. »
Hello,

Si eu am aceeasi problema, masina pleaca ok de pe loc, merge perfect 15, 20 minute, dupa care se aude un scartait sau harsait cand apas pedala de ambreiaj, destul de  enervant...
Am fost la service, i-au dat cu spray, a mers ok 2, 3zile. Acum face la fel.
Mie mi-au spus ca e vorba de un piston sau cilindru de la ambreiaj care s-a uzat.
Daca nu il schimb se poate intampla ceva?

Multumesc,