Autor Subiect: Anvelope Grand vitara  (Citit de 3670 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline culdemerde

Anvelope Grand vitara
« : 03.Ian.2016, 12:54:21 p.m. »
Buna ziua tuturor .

Curand voi intra in posesia unui grand vitara diesel model 2008 . Documentandu_ma pe forumurile destinate masinilor cu tractiune integrala permanenta , reiese cum ca ar fi bine sa se inlocuiasa toate anvelopele simultan  (fata/spate)   de fiecare data cand una din perechi este uzata . In caz contrar  , diferentele de uzura intre perechi  pot cauza pagube asupra diferentialului ,a visco-cuplorului (pentru masinile a tractiune integrala echipate cu acest sistem)  . Alte persoane sustin ca prezenta diferentialului central (de pe vitara )anihileaza diferenta de uzura intre fata/spate  , spre deosebire de visco-cuploarele de pe alte masini (cica ar fi mai sensibile la fenomen).

Va scriu aici deoarece as vrea sa am si parerea voastra , celor care a-ti schimbat deja cauciucuri pe masini. Din experienta  si/sau din teorie.
Voi le schimbati pe toate  simultan ? Si cam la ce interval de km?
As vrea sa am o ideea asupra bugetului necesar , sa stiu in ce m-am bagat cu masina asta.

Cu stima , va multumesc !
  • Grand Vitara

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: Anvelope Grand vitara
« Răspuns #1 : 03.Ian.2016, 04:02:43 p.m. »
Este recomandat in general sa schimbi toate 4 anvelopele. In felul acesta si tu si masina sunteti ok.Nu este o regula ce tine de masinile 4x4, tine de bugetul fiecaruia...
Go Terios!!!:)

Online enicky

Re: Anvelope Grand vitara
« Răspuns #2 : 03.Ian.2016, 11:05:05 p.m. »
        Salut ! pana anul asta cand mi-am luat o Vitara, in fiecare primavara (respectiv toamna) faceam semne pe sacii rotilor(atat la cele de iarna,cat si la cele de vara), si mutam fata pe spate si invers ca sa se uzeze relativ uniform. Evident ca la un moment dat o pereche era mai uzata (cea care statuse mai multe ture pe fata!) si cumparam 2(doua) cauciucuri noi si le schimbam(ptr. fata). Anul urmator le mutam pe cele noi pe spate si cumparam alte 2 noi pt. fata. Si in acest fel n-am cumparat niciodata 4 cauciucuri simultan, dar aveam si gume bune pe fata unde era baza. De retinut, cautam sa fie neaparat aceeasi dimensiune cu cele vechi si chiar am gasit si marca si desenul. E bine sa nu sch. dimensiunile date de producator, dar daca totusi o faci, exista un calculator de echivalente si vezi ce se potriveste la masina ta, dar sa nu depaseasca dimensiunile cu mai mult de 3%.
       Anul asta fortat de imprejurari a trebuit sa iau 4 cauciucuri de iarna.
      Daca ai 4x4  e bine la toate sa ai aceeasi dimensiune(cea din carte) iar daca ai si uzate si noi sa fie macar grupate: de ex. noi pe fata, uzate pe spate. Nu vad cu ce sa afecteze 5mm inaltime in plus pe fata in raport cu spatele. In rest, s-o stapanesti sanatos!  :good:  P.S. ciudat nickname. :)
« Ultima Modificare: 03.Ian.2016, 11:22:44 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip