Autor Subiect: ulei in admisie  (Citit de 2206 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dodo70

ulei in admisie
« : 28.Feb.2018, 09:34:03 p.m. »
Va salut.Problema mea este prezenta uleiului in admisie(turbo,furtune,intercooler).Am găsit cauza ca fiind gazele de carter cu vapori de ulei.Cantitatea nu e f mare. Întrebarea mea este daca a schimbat cineva separatorul de ulei sau are acesta ceva filtru înăuntru,merita schimbat sau sa aleg un oil catch?
  • suzuki gv

Offline mhy

Re: ulei in admisie
« Răspuns #1 : 03.Mar.2018, 10:35:41 p.m. »
Salut. Este normala prezenta unor urme de ulei, asta se intampla la toate masinile,  insa nu in cantitate  mare. Eu am scos de pe masina si curatat separatorul de ulei de curiozitate, insa nu prea are ce sa se strice la el. Mai degraba la tine poate fi valva PCV, care nu inchide perfect iar la turatii mai mari admisia iti absoarbe ulei din carter.
  • Grand Vitara 1.9 dci 2010

Offline dodo70

« Răspuns #2 : 05.Mar.2018, 07:52:48 a.m. »
Am sa încerc sa schimb acea valva,mulțumesc ! Totuși nu sunt de acord cu prezenta uleiului in admise in conditiile in care am schimbat si turbo care avea un suierat puternic . Revin cu detalii .
  • suzuki gv

Offline mhy

« Răspuns #3 : 05.Mar.2018, 08:08:59 a.m. »
Desfa intai valva cu grija (poate crapa usor acel plastic)  poate trebuie doar curatata membrana. Se mai poate monta un condensator de vapori de calitate (oil catch can gen ProVent 200) care isi face foarte bine treaba.

Trimis de pe al meu SM-N9005 folosind Tapatalk

• Grand Vitara 1.9 dci 2010

The following users thanked this post: dodo70

Offline dodo70

« Răspuns #4 : 05.Mar.2018, 05:15:27 p.m. »
Am desfăcut acea valva cu grija dupa ce s-a încălzit motorul si am constatat ca membrana de cauciuc era lipită de capac. Am curatat-o si am asamblat-o la loc.Sper sa fie asta problema.Eram pe cale sa comand una noua când la magazin mă întâlnesc cu un prieten mecanic care mi-a explicat rolul acestei valve.Mersi încă o data mhi!
  • suzuki gv

Offline dodo70

« Răspuns #5 : 05.Mar.2018, 05:16:32 p.m. »
Scuze!!!! mhy !
  • suzuki gv