Autor Subiect: Miros benzina  (Citit de 412 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline wolfin

Re: Miros benzina
« Răspuns #10 : 26.Ian.2026, 02:12:13 p.m. »
@enicky la renault ul din batatura butonul de recirculare avea aceea prezenta de spirit sa se strice ..de fapt nu el ci  roata dintata de la mecanismul de inchidere. bataie de cap de reparat. la suxi e pe ignore total  :fluier: mi e frica sa apas pe el  =))

problema acum..e ca lichidul de parbriz pute a alcool si toti comenteaza... :-? cel cu metanol era ok chiar daca era periculos  :-j
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline enicky

« Răspuns #11 : 27.Ian.2026, 10:06:27 p.m. »
    Acum eu nu cred ca masina ar fi submarin si sa fie totul etans, dar nici spatii atat de lejere incat sa intre cu usurinta mirosul de benzina pe unde vrea, ventilatorul face totul, ca dovada modul cum se percepe mirosul de lichid de parbriz chiar si la viteze mari, cand este preluat si transmis in habitaclu de acesta. Deci mirosurile(benzina, alcool, fum,etc.) sunt bine preluate si trec cu legeritate de filtrul de polen. D-aia am si renuntat la FP1919 care dupa vreo luna pierdea polifenolul vietii si functiona aproape ca unul simplu.
  Probabil ca si la colegul @manead  mirosul de benzina il prelua ventilatorul.
  Butonul de recirculare il folosesc vara cand uneori  trec pe langa un complex de crestere animale, sau in oras si isi face treaba(inca).
Apropos de alcool, am avut odata un lichid de spalat parbriz care mirosea misto, dar din pacate n-am retinut nici modelul, nici de unde l-am luat :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline wolfin

« Răspuns #12 : 27.Ian.2026, 10:15:38 p.m. »
Jet x sau cel de la mol?

Eu am renunrat la fp1919 si am luat mastersport la 1/3 din pret si mult mai bun.

Nu poti zice...e o clasa mann ul peste cele chioare spalate cu carbune activ.

Plus...trece aer si pe langa filtru....nu e cu garnitura....   :D : :fluier: https://www.sxsauto.ro/branduri/set-filtre-habitaclu-f-p-mann-pentru-alpina-b7-bmw-7-si-rolls-royce-phantom-vii-si-viii.html
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline enicky

« Răspuns #13 : 28.Ian.2026, 10:37:19 a.m. »
Jet x sau cel de la mol?
   Mai repede cel de la mol, pt. ca o bucata de timp alimentam numai de la ei, avand un placebo ca ar avea cea mai buna benzina. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip