Autor Subiect: Lampa iluminare portbagaj...  (Citit de 10857 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
Lampa iluminare portbagaj...
« : 22.Mar.2013, 05:09:40 p.m. »
Chiar daca Jimny are 4 locuri pe panourile laterale spate unde ar veni montate lampi pentru iluminat, se pare ca Suzuki, fabricantul masinii a considerat sa scada pretul si nu a montat asa ceva.
Deseori, seara, s-a intamplat sa fie intuneric bezna si sa nu vad chiar nimic in minusculul portbagaj al masinii.

Asadar am purces la montarea unei mici lampi cu leduri in partea stanga ca acolo, la anumite modele vine o mufa cu 3 fire care chiar pentru lampa este. Se poate lua de pe ea atat +12v cat si -12v si -12v de la intrerupatorul usii spate. Eu nu am aceasta mufa cu 3 fire si am fost nevoit sa trag +12v de la plafoniera din fata masinii.
Am demontat plafoniera si m-am legat acolo cu un fir care l-am dus pe sub tapiteria plafonului demontand parasolarul stanga fata, scotand acele clipsuri de plastic unde ar fi manerul de viraj la modelele cu volan pe dreapta, demontat din cele doua suruburi si manerul de viraj pe stanga spate si "cracanat" putin ornamentul vertical de la spatele masinii si cel de jos pe care vine montata lampa. Astfel, prin spatiul creat am introdus firul avand grija ca acesta sa fie pozitionat bine si sa nu ma trezesc cu el ca atarna sau e presat pe undeva si poate face un scurt sau alte nazbatii.
Ducand firul de +12v acolo nu mi-a mai ramas decat sa ma leg cu inca un fir de intrerupatorul usii spate si acum cand deschid usa, se aprinde lampa.
Poze mai jos cu lampa care face arhisuficienta lumina si acum nu mai caut prin porbagaj ca orbetele pe intuneric  :happy:
Aveam mai multe poze... pacat ca e permis una singura. Probabil din considerente de spatiu.

Offline unde

Re: Lampa iluminare portbagaj...
« Răspuns #1 : 25.Mar.2013, 05:28:14 p.m. »
Mersi de indicatii!
Poti sa pui mai multe poze folosind provideri externi ca imageshack  ;)
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Kingy

• Sr. Member
« Răspuns #2 : 25.Mar.2013, 06:37:30 p.m. »
Da stiu dar am intalnit problema asta pe mai multe forumuri si sincer sa fiu, niciodata nu mi-am batut capul sa pun pe alte siteuri poze ca mai apoi sa le pun aici sau in alta parte.
Daca forumul o permite, le pun, daca nu, ma lipsesc. Prefer sa-ti trimit toate pozele pe e-mail.
Am respect pentru efortul facut de cei cu serverele si nu pun poze inutile si le micsorez la o calitate decenta si o dimensiune cat mai mica.

Pentru orice intrebari va stau la dispozitie.

Aseara cand am venit acasa si aveam portbagajul plin cu prostioare, am simtit ce folositoare e lumina aia.

Offline cata quarkk

« Răspuns #3 : 26.Mar.2013, 12:21:43 a.m. »
o varianta foarte eficienta ar mai fi fost o banda cu leduri, daca nu aveai locasul special. sunt discrete si fac o lumina fantastica. eu mi-am pus cate una pe fiecare parte, exact deasupra banchetei, si imi lumineaza din portbagaj pana pe bord.

Offline Laurentiu

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Kingy

• Sr. Member
« Răspuns #5 : 26.Mar.2013, 02:55:47 p.m. »
Cata, am vazut live si varianta cu banda cu leduri si asa e, face foarte fain lumina doar ca eu am vrut sa pastrez un aspect stock si lumina sa fie doar in portbagaj ca am lampa din fata de la plafoniera cu leduri de putere mare si aia face lumina in toata masina.

Offline cata quarkk

« Răspuns #6 : 27.Mar.2013, 12:07:18 a.m. »
sigur, fiecare face dupa gustul lui  :D eu ma saturasem de luminile chioare originale si am facut un upgrade mai sanatos, acum poti sa faci si broderie la mine in masina  :-))

Offline Kingy

• Sr. Member
« Răspuns #7 : 27.Mar.2013, 08:48:03 a.m. »
Nu stiu daca ai observat dar si iluminarea asta a masinii are o anumita filozofie.
Noaptea, ochii sunt adaptati la intuneric. Cand se aprine in masina o plafoniera puternica, efectiv te dor.
Tocmai de aceea constructorii, mai ales premium, nu au pus o singura lumina puternica ci cate una mai mica acolo unde trebuie astfel incat sa combine utilul cu placutul  :P
Exact pe considerentul asta am mers si eu cand am ales solutia asta.
Altfel, puneam o lampa foarte puternica deasupra usii spate si aia era dar arata destul de aiurea.

Offline cata quarkk

« Răspuns #8 : 27.Mar.2013, 10:22:19 a.m. »
da, stiu, sunt perfect de acord cu tine. tocmai de asta am pus in ambele laterale, nu una singura pe mijloc, si orientarea luminii este din spate in fata, plus ca smd-urile de pe banda nu sunt directionate catre pasageri. oricum, cert e ca nu este deranjant :D