Autor Subiect: Scut termic  (Citit de 3166 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline horias2000

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Scut termic
« : 16.Apr.2013, 03:43:33 p.m. »
Am un Swift din 2007 de 1.3 si recent am auzit un zgomot din compartimentul motor. Cand m-am uitat mai atent am observat ca o piesa de tabla s-a desprins de pe esapament si atingea unul din bratele cutiei de directie. Bucata respectiva de tabla face parte dintr-un scut termic pus pe esapament, probabil ca sa protejeze caseta de directie. Din pacate nu am gasit acest scut si nu stiu daca este asa ceva. Exista si posibilitatea de a pune o folie de protectie termica (cu azbest) dar as dori sa schimb cu piesa corespunzatoare daca exista asa ceva.

Daca stie careva unde gasesc asa ceva, sau macar un cod, ar fi excelent.

Multumesc.
Horia

Offline BXXENL

Re: Scut termic
« Răspuns #1 : 16.Apr.2013, 03:52:10 p.m. »
De gasit gasesti la reprezentanta, dar sa nu ai surpriza sa se vanda cu tot cu galerie de evacuare ;)

Ca sa o repari, o dai jos  (mult spray impotriva ruginei) si ori peticesti coltul rupt cu o alta tabla (folosit un nr de inmatriculare ciopartit si nituit) ori daca doar s-a largit mult gaura si iese de pe capul surubului atunci pui saibe.

Banda aia in timp se face ca naiba, se desprinde, se rupe, se coace, si nu mai face nimic.
  • SX4 1.5
Alex

Offline horias2000

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 16.Apr.2013, 04:08:08 p.m. »
Am inteles. Meci de raspuns. Am sa vorbesc la reprezentanta sa vad cat e deranjul :).
De scos am scos-o foarte usor. Cele doua coliere care tineau cele doua table erau ruginite complet si l-eam indoit un pic si au iesit foarte usor.
Cele doua table nu par sa fie foarte mancate. Una dintre ele are un capat mancat de rugina dar as putea sa le prind la loc cu alte coliere metalice prinse in alte puncte decat cele initiale. Prima data sa vad ce inseamna un set nou.

Merci inca odata de raspuns.

Offline BXXENL

« Răspuns #3 : 16.Apr.2013, 04:16:44 p.m. »
Aha, la mine e in suruburi, de aia am zis de ele (si vine cu tot cu galerie, tampenia naibii).

Merci inca odata de raspuns.

N-ai pt ce :) :bye:
  • SX4 1.5
Alex

Offline horias2000

• Newbie
  • *
« Răspuns #4 : 18.Apr.2013, 03:29:27 p.m. »
Revin cu ceva completari. Am reusit sa vorbesc cu cei de la reprezentanta si am descoperit ca nu se poate cumpara acest scut. Se poate cumpara segmentul de teava de esapament care vine cu acest scut. Am vazut ca unii producatori de piese nu mai pun acest scut pe segmentul acesta de teava. Prin urmare se pare ca nu e atat de necesar. In cazul meu am sa incerc sa fixex cumva vechiul scut, iar daca asta nu merge, o las fara scut.

Numai bine.

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 18.Apr.2013, 03:44:38 p.m. »
In cazul meu am sa incerc sa fixex cumva vechiul scut...
Urcata masina pe un elevator sau rampa si cu citeva puncte de sudura, nu se poate elimina problema ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BXXENL

« Răspuns #6 : 18.Apr.2013, 04:13:31 p.m. »
In nici un caz sa nu o lasi fara scut. Nu-ti doresti o caseta de directie moarta, sau orice componenta cat de mica a ei (pt ca si aia vine doar cu tot cu caseta).

Asta e, din dorinta e a a vea un procent cat mai mare de piese reciclate (pt a parea eco) toate ansamblele mai mari si importante se vand doar de-a intregu, ca sa schimbi mare kit sau punte sau caseta de directie pt un simering, bucsa/senzor
  • SX4 1.5
Alex