Autor Subiect: Baraj Lesu pe timp de iarna  (Citit de 2071 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cobra20

Baraj Lesu pe timp de iarna
« : 23.Dec.2012, 11:08:26 a.m. »
neavand nimic de facut pe ziua de revelion, m-am gandit sa dau o fuga pana la barajul Lesu, jud: Bihor. Acuma nu stiu cum ii drumul si daca se poate urca acolo, cu sau fara lanturi de zapada. A fost cineva? Sa ma duc sau mai bine nu?
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline cristidav

Re: Baraj Lesu pe timp de iarna
« Răspuns #1 : 23.Dec.2012, 01:13:10 p.m. »
Hai sa-ti dau niste sfaturi, ca ma pricep la muntele meu :)

In oricare dintre variante, nu iti sugerez sa mergi la lesu. Peisaj dezolant, se taie padurea, totul e pustiit. Drumul e PRAF. Faci fata cu ignisul fara probleme, dar parca nu are rost. De deszapezit se deszapezeste pana la baraj cand e cazul, iar pan la Coada Lacului, din Paste-n Craciun. Mergi la noroc.

Eu propun asa.
1. Daca vrei sa ramai peste noapte, ramai la vreo pensiune din Remeti. E una frumusica acolo, de are parca banner pe drum cu "Zimmer Frei" sau ceva de genul.

2. Daca nu vrei sa ramai peste noapte, e simplu. In centrul Remetiului virezi stanga, spre Dragan, pe nist serpentine prin padure. Drumu e deszapezit de la Dragan pana in şa. Bihorenii-s mai lenesi, mergi cam la noroc, dar se circula acolo. Deodata ajungi in şa, la limita dintre judete, unde e o casuta pe stanga, intre copaci. Pe acolo poti face plimbari si ai si ce vedea, te asigur :) Mai departe, in coborare, barajul Dragan, valea Draganului, etc... Peisaje.

Daca-mi mai dai detalii, te pot indruma. Am batut aproape toate culmile Vladesei si ale Padurii Craiului... perpedes :)

PS: un alt drum cu destinatie faina e Bratca - Damis - Rosia.

Drum bun si vreme faina !
« Ultima Modificare: 23.Dec.2012, 01:15:11 p.m. de cristidav »
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline cobra20

« Răspuns #2 : 23.Dec.2012, 03:27:51 p.m. »
mersi pentru info. Pentru o zi vreau doar, deci ramane varianta aia de la remeti pana la valea draganului. peisajele ma intereseaza mai mult

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline cristidav

« Răspuns #3 : 23.Dec.2012, 06:07:40 p.m. »
O sa ai din plin. Lasa masina la casuta aia din şa, iar daca vrei sa urci putin, o poti face in stanga, spre deal (dupa directia ta de mers, remeti - dragan, stanga). urci putin pe dealul ala si ai peisaje. Apoi toata cborarea spre dragan e un peisaj intreg. De valea Draganului, cu ale ei suri acoperite cu paie, nu mai zic :)

Drum bun ! As mai avea eu si alte sugestii, insa aici imbini peisajul cu placerea condusului pe serpentine cu peisaje :)

Offline cobra20

« Răspuns #4 : 26.Dec.2012, 08:08:12 p.m. »
daca ai cateva poze de acolo?

Offline cristidav

« Răspuns #5 : 26.Dec.2012, 08:46:25 p.m. »
N-am pozat in şaua respectiva decat casuta dintre brazi, dar am poze imediat din traseul de car iti spuneam, de la casuta in sus, spre deal.

http://ferestresprenatura.blogspot.ro/2010/03/poteci-printre-surile-incaruntite.html

Dar noi am mers ceva pe drumul ala perpedes pentru a gasi surile. oricum, privelistea e minunata spre Vladeasa. Bafta la vreme buna !